Tweedelige japon, rok (2) met blouse (1) van wollen mousseline, auberginekleurig fond met dessin in oranje, bruin en turquoise, "Cargelli"

 

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van dit tweedelig pakje: "Tweedelig wollen mousseline pakje - wintercollectie 1971 / Dit geklede pakje heeft raglanmouwen en...

Maker
Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
Objectnummer
61908
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1971
Herkomst
1984.11.28

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van dit tweedelig pakje: "Tweedelig wollen mousseline pakje - wintercollectie 1971 / Dit geklede pakje heeft raglanmouwen en een zeer hoge col. Het iets getailleerde bovenlijfje heeft in het rugpand een deelbare ritssluiting van 50 cm. de rok is opzij en middenachter gerend, in de rok is een ritssluiting van 20 cm. Vooral de zeer wijd klokkende aangerimpelde strook aan de mouwen en het grote veelkleurige patroon van de stof geven dit model het geklede effect. De col wordt met twee lila knoopjes gesloten. / Een staaltje van de stof, een etiket, het nummer van de stof en twee ontwerptekeningen.".

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie