Agenda

 • Tentoonstelling

  BLACK & WHITE - Symboliek in kunst en design

  23 mrt 2019 tot 1 mrt 2020
  Het Textiel Museum

  Kleuren kennen in culturen, religies en geschiedenis een eigen symboliek. Zwart en wit zijn strikt genomen geen kleuren. Licht en donker spelen echter een grote rol in de beeldende kunst en vormgeving en zijn gerelateerd aan uiteenlopende symbolische betekenissen.

 • Tentoonstelling

  Pracht en Praal

  30 mrt 2019 tot 21 dec 2019
  Internationaal Klompenmuseum

  Expositie 2019

  In de ban van het Rembrandtjaar “Pracht en Praal”

  Rembrandtjaar inspireert Internationaal Klompenmuseum

  Klompen stelen de show in expositie ‘Pracht en Praal’

 • Tentoonstelling

  Visserstruien van Stella Ruhe

  10 apr 2019 tot 1 okt 2019
  Het Klederdrachtmuseum

  Na exposities in Sheringham Museum, Engeland, Fano, Denemarken, Scottish fisheries Museum, Anstruther Schotland en Cordova Museum, in Alaska USA, zijn de truien nu eindelijk te bewonderen in het Klederdrachtmuseum in Amsterdam.

 • Tentoonstelling Wonder Women – Sterke vrouwen in de mode. Agenda ModeMuze.
  Tentoonstelling

  Wonder Women – Sterke vrouwen in de mode.

  13 apr 2019 tot 15 sep 2019
  Modemuseum Hasselt

  Wonder Women. Eerste expo ooit over vrouwelijke modemakers in Modemuseum Hasselt

 • Tentoonstelling

  Fashion Statements

  18 apr 2019 tot 8 sep 2019
  Amsterdam Museum

  - mode en identiteit, vroeger én nu -

  Vanaf 18 april tot en met 8 september 2019 presenteert het Amsterdam Museum Fashion Statements, een tentoonstelling over mode en identiteit vroeger en nu. In de tentoonstelling zijn ruim 75 historische kostuums te zien die elk door hun drager werden gebruikt om zichzelf te uiten of een boodschap over te brengen.

 • Tentoonstelling

  Bags in Bloom

  19 apr 2019 tot 31 aug 2019
  Tassenmuseum Amsterdam

  Lente, een nieuw seizoen, een nieuw begin.

  Spring Cleaning

  Het perfecte moment voor onderzoek naar wie wij van ‘nature’ zijn. Ramen en deuren staan wijd open en er waait een frisse wind door het Huis. We ontginnen het bestaande landschap, een gepassioneerd verzamelde collectie, zodat nieuwe ideeën wortel kunnen schieten.

 • Tentoonstelling

  Gothenburg´s Wardrobe

  4 mei 2019 tot 4 mei 2021
  Museum of Gothenburg

  Gothenburg´s Wardrobe

 • Tentoonstelling

  Technieken die stoffen bewerken en verwerken

  19 mei 2019 tot 25 aug 2019
  Museum de Kantfabriek

  Technieken die stoffen bewerken en verwerken

  In deze expositie staan borduren, quilten en het maken van kleding als ambacht én vak centraal. Een van de kunstenaars is Minke van de Zande, met haar serie ‘Surimono in silk’ uit 2018.

 • Tentoonstelling

  Street Dreams: How Hiphop Took Over Fashion

  15 jun 2019 tot 15 sep 2019
  Kunsthal Rotterdam

  De Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met het HipHopHuis en gastcurator Lee Stuart een tentoonstelling over hiphop en haar invloed op mode en lifestyle. ‘Streetwear’ dicteert het tempo en de esthetiek van de mode-industrie en verandert de manier waarop deze industrie zich ontwikkelt.

 • Tentoonstelling

  Rijswijk Textiel Biënnal

  18 jun 2019 tot 6 okt 2019
  Museum Rijswijk

  Rijswijk Textiel Biënnale 2019

  Museum Rijswijk huisvest van 18 juni tot en met 6 oktober de zesde Rijswijk Textiel Biënnale. Volstrekt vers & vintage gaan er hand in hand. De tweeëntwintig deelnemers hebben oog voor heden en verleden: in toegepaste materialen en technieken, én onderwerpskeuze.

 • Saya en koto - lagen van stof en tijd, Imagine IC © Les Adu
  Tentoonstelling

  Saya en Koto - lagen van stof en van tijd

  23 jun 2019 tot 4 okt 2019
  Imagine Ic, Amsterdam

  Op 23 juni opent Imagine IC feestelijk de nieuwe mode tentoonstelling Saya en koto - lagen van stof en van tijd. Op zon- en feestdagen dragen veel mensen in Amsterdam Zuidoost hun Sunday best. Vrouwen zie je hier veelvuldig in Caribische snit: een saya of koto.

 • Tentoonstelling

  Costume

  27 jun 2019 tot 20 sep 2019
  Oscam Amsterdam Zuidoost

  OSCAM en Decoratelier Nationale Opera & Ballet presenteren Costume. Het Decoratelier Nationale Opera & Ballet roept terecht associaties met decorstukken, handgemaakte kostuums en accessoires op.

 • Beeld: Ruben Abel.
  Tentoonstelling

  Mannenpak

  29 jun 2019 tot 30 jun 2020
  Zeeuws Museum

  Broek, vest en jas: al jaren vormen ze een drie-eenheid voor elke man. Voor de Zeeuwse man uit de twintigste eeuw is dat niet anders. In deze tijd heeft elk dorp in Zeeland zijn eigen boerenkleermaker. Hij kent de mannen en hun lijven. Hij maakt pakken op bestelling en rondt zijn werk af met zijn kenmerkende signatuur in de vorm van een uniek stiksel.

 • Tentoonstelling

  Kleren maken de vrouw

  6 jul 2019 tot 5 apr 2020
  Zuiderzeemuseum

  Kleding van toen met oplossingen voor nu!

 • Tentoonstelling

  De S+oplap

  10 jul 2019 tot 31 okt 2019
  New Metropolis

  S+oplap

 • Tentoonstelling

  Duran Lantink; Old Stock

  13 jul 2019 tot 13 okt 2019
  Centraal Museum, Utrecht

  Het Centraal Museum Utrecht presenteert in de expositie Old Stock nieuw werk van de internationaal snel rijzende modeontwerper Duran Lantink (Den Haag, 1987). De originele Nederlandse modeontwerper opereert op het snijvlak van kunst en mode en staat bekend om zijn eigenzinnige visie op duurzaamheid.

 • Sistaaz of the Castle, poster voor de expositie in Tassenmuseum Hendrikje.
  Tentoonstelling

  Sistaaz of the Castle

  14 jul 2019 tot 1 sep 2019
  Tassenmuseum Amsterdam

  In aanloop naar Pride Amsterdam heeft Tassenmuseum Amsterdam kunstenaar en fotograaf Jan Hoek uitgenodigd om het mode- en fotografieproject Sistaaz of the Castle te tonen. Het samenwerkingsproject van Jan Hoek, modeontwerper Duran Lantink en SistaazHood.

Verwacht:

 • Tentoonstelling

  Girlpower

  7 sep 2019 tot 8 mrt 2020
  Museum Rotterdam

  Vrouwen vormen nadrukkelijker dan ooit het gezicht van sportland Nederland. Sinds 2000 worden zelfs meer dan de helft van de Nederlandse sportmedailles gewonnen door vrouwen! Tijd om de vrouwelijke (top)sporters op een voetstuk te plaatsen. Rotterdamse vrouwen welteverstaan! Museum Rotterdam presenteert GIRLPOWER: een sportieve expo over Rotterdamse sportvrouwen.

 • Ineke de Vries
  Tentoonstelling

  VAN ALLE KANTEN - met werk van het kunstenaarscollectief EXPERIKANT

  7 sep 2019 tot 19 okt 2019
  Galerie de Smederij

  Vanaf 7 september exposeert EXPERIKANT. Het kunstenaarscollectief bestaat uit: Truus Buijs, Nel Butter, Frederike Drop, Mimi Libregts, Rinie Verhaegh, Mariet Visser †, Hetty de Vries, Ineke de Vries en Bets van Zeijl. 

 • Tentoonstelling

  Talent Invasion, Tassenmuseum Amsterdam

  8 sep 2019 tot 17 okt 2019
  Tassenmuseum Amsterdam

  De nieuwe expositie van Tassenmuseum Amsterdam staat in het teken van jong talent. Met Talent Invasion geven we de ruimte aan een nieuwe generatie ontwerpers die out of the box durft te denken.

 • Tentoonstelling

  Van object naar verzameling - van verzameling naar object

  8 sep 2019 tot 29 dec 2019
  Museum de Kantfabriek

  In deze expositie worden verzamelingen uit het depot getoond. De afgelopen 10 jaar zijn vele textielobjecten geschonken. Hierdoor zijn eigen collecties ontstaan van bijvoorbeeld doopjurken, theemutsen en naaikistjes. Een bijzondere verzameling is de kinderkleding van de familie van Rechteren-Limpurg van kasteel Rechteren in Dalfsen.

 • Burial Shroud - Susanne Duijvestein
  Workshop

  Je eigen doodskleed maken

  8 sep 2019
  Mediamatic Biotoop

  Heb je ooit nagedacht over wat je zult dragen als je dood bent? Vroeger was het in ons land gebruik om je doodshemd zelf te maken en te bewaren in je linnenkast, voor je weet maar nooit. In september start onafhankelijk begrafenisondernemer Susanne Duijvestein een programmering bij kunstinstelling Mediamatic om deze vergane traditie een nieuw leven in te blazen.

 • Tentoonstelling

  Festival ‘Masterly The Hague’ in de Koninklijke Stad Den Haag

  19 sep 2019 tot 22 sep 2019
  Lange Vijverberg en Restaurant Royal, Den Haag

  Rond Prinsjesdag zindert Den Haag van koninklijke allure. Het festival Masterly The Hague beleeft dan zijn tweede editie. Hedendaagse ontwerpers nemen het publiek mee in de sfeer van het hofleven aan de Haagse Hofvijver en aan het statige Lange Voorhout. Publiek geniet van nieuw werk van deze Dutch Designers die hun ontwerp lieten inspireren door schilderijen uit de Gouden Eeuw.

 • Tentoonstelling

  Modest Fashion

  21 sep 2019 tot 9 feb 2020
  Stedelijk Museum Schiedam

  Het is iets nieuws én een miljardenindustrie, waar je mogelijk nog nooit van hebt gehoord: modest fashion. Als eerste museum in Nederland laten we dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst.

Pagina's