Agenda

 • Tentoonstelling

  Body Art (wegens succes terug)

  31 mrt 2017 tot 6 jan 2019
  Tropenmuseum Amsterdam

  De tentoonstelling  Body Art keert vanaf 31 maart 2017 wegens succes terug naar het Tropenmuseum. Body Art was in 2015 al te zien in het museum en werd daarna overgenomen door het Museum aan de Stroom in Antwerpen. In totaal heeft de tentoonstelling al ruim 110.000 bezoekers getrokken.

 • Tentoonstelling

  Van het Naadje en de Kous – handwerken op school

  24 jun 2017 tot 1 apr 2018
  Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht

  Voor de één was het ‘gedoe’ met naald en draad, brei- en haaknaalden voor de ander het begin van een levenslange liefde: de handwerkles op school.

 • Carel Willink schildert Mathilde Willink in mantel Luipaard gemaakt door Fong Leng. Beeld Museum More Kasteel Ruurlo
  Tentoonstelling

  Carel Willink en werk van Fong Leng

  27 jun 2017 tot 27 jun 2018
  Museum MORE | Kasteel Ruurlo

  Een grootmeester van formaat als schilder Carel Willink, verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 45 werken te zien zijn in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte tot en met het beroemde schilderij ‘Portret van Mathilde’.

 • Agenda Modemuze Poëtisch zwart Yohji Yamamoto Gemeentemuseum Den Haag Jelmer_0210_2
  Tentoonstelling

  Poëtisch zwart

  9 sep 2017 tot 25 mrt 2018
  Gemeentemuseum, Den Haag

  Zwart, de kleur die sinds het einde van de 17de eeuw door de kleurentheorie van Isaac Newton geen deel meer uitmaakt van het kleurenspectrum, is voor kunstenaars en ontwerpers een drager van vele betekenissen.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Fashion Cities Africa Tropenmuseum. 2ManySiblings (Velma Rossa & Papa Petit) © Sarah Waiswa
  Tentoonstelling

  Fashion Cities Africa

  6 okt 2017 tot 6 jan 2019
  Tropenmuseum, Amsterdam

  Kijkend door de ogen van mode-experts uit Casablanca, Johannesburg, Lagos, Nairobi én Nederland maak je in deze tentoonstelling kennis met levendige en veelzijdige modescenes die de modewereld opschudden.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Jong gekleed, oud gedaan Zuiderzeecollectie Huizermuseum Kinderen in Volwassen Kleding
  Tentoonstelling

  Jong gekleed oud gedaan

  4 nov 2017 tot 21 jul 2018
  Zuiderzeecollectie, rondom Zuiderzee (reizende tentoonstelling)

  Ontdek in deze reis langs de Zuiderzee verschillende kledingvormen, gebruiken en rituelen van mensen die er leefden en werkten. Kleding was een belangrijke uiting van cultuur en identiteit in het Zuiderzeegebied. Elk gebied had zijn eigen kledingvormen en ongeschreven regels waaraan iedereen zich hield.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Huizer Museum DRACHT! Kasper Jongejan
  Tentoonstelling

  DRACHT!

  7 nov 2017 tot 15 apr 2018
  Huizer Museum, Huizen

  Van klederdracht naar mode anno 2017. De creatieve kledingcollectie van Kasper Jongejan vertaalt klederdracht naar eigentijdse dracht. Met zijn eerdere expositie Dracht! in KAF Almere baarde hij landelijk opzien. Vijf originele looks voor mannen en vrouwen betekenen een interessante aanvulling op de tentoonstelling Jong gekleed, Oud gedaan in het Huizer Museum.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Goud Cromhouthuis 2017-2018 1
  Tentoonstelling

  Goud! Horloges en juwelen van Sophia Lopez Suasso

  10 nov 2017 tot 2 apr 2018
  Cromhouthuis, Amsterdam

  Vanaf 10 november te zien: Goud! Horloges en juwelen van Sophia Lopez Suasso. Met meer dan 150 kostbaarheden uit de collectie van de bijzondere Amsterdamse verzamelaar Sophia Lopez Suasso-de Bruijn (1816-1890). Negentiende-eeuwse horloges van onder andere het beroemde merk Patek Philippe zijn te zien, naast met edelstenen bezette broches en ingenieuze snuifdozen.

 • Agenda Modemuze TextielMuseum tentoonstelling Roaring 20s. Dolly Sisters met hoofdtooien, 1923. foto James Abbe. Met dank aan privé collectie © James Abbe Archive
  Tentoonstelling

  1920s JAZZ AGE | Fashion & Photographs

  9 dec 2017 tot 27 mei 2018
  TextielMuseum, Tilburg

  Vrouwen knippen hun haar, roken sigaretten in pijpjes en dragen lange parelsnoeren. In de roaring twenties ontstaat een radicale maatschappelijke verandering, die zich uit in een nieuwe tijdsgeest, een sterk toenemende welvaart en verandering.

 • Agenda Modemuze Samburu meisje tentoonstelling Museum Volkenkunde Leiden. Beeld: Mario Gerth
  Tentoonstelling

  Sieraden - Makers en dragers

  13 dec 2017 tot 3 jun 2018
  Museum voor Volkenkunde, Leiden

  Met de komende wintertentoonstelling presenteert Museum Volkenkunde de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit. Bijna 1000 sieraden uit de museumverzameling, aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering.

 • Tentoonstelling

  Ambacht in dracht

  15 dec 2017 tot 6 mei 2018
  Zuiderzeemuseum Enkhuizen

  De tentoonstelling 'Ambacht in dracht' in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen presenteert een selectie van nieuwe ontwerpen en kunstvoorwerpen geïnspireerd op de sits, welke onderdeel zijn van het researchproject de Textiel Factorij. De sits als inspiratiebron voor nieuwe ontwerpen.

 • Agenda Modemuze Kasteel Helmon tentoonstelling 100 jaar trouwen Voor elkaar gemaakt Jorick de Kruif
  Tentoonstelling

  Voor elkaar gemaakt - 100 jaar trouwen in Kasteel Helmond

  13 jan 2018 tot 21 okt 2018
  Kasteel Helmond, Helmond

  Vanaf 1923 wordt er in kasteel Helmond getrouwd. Reden temeer voor het museum om de geschiedenis in te duiken, en het publiek te laten zien hoe er in de tijd is getrouwd. Topstuk van de tentoonstelling is een bruidsjurk gemaakt van Royal Dutch wax, de stof is beschikbaar gesteld door Vlisco Helmond.

 • Agenda Modemuze Museum Veenendaal tentoonstelling Van nostalgie tot lingerie. Hollandia Ondergoed van de bovenste plank
  Tentoonstelling

  Van nostalgie tot lingerie

  19 jan 2018 tot 14 apr 2018
  Museum Veenendaal in Cultuurfabriek, Veenendaal

  De tentoonstelling Van Nostalgie tot Lingerie. Ondergoed van de bovenste plank en lingerie geeft de ontwikkelingen van de vrouwelijke ondermode weer. Laat u verrassen door de geschiedenis én de nieuwste ontwikkelingen. Ontdek ook de opvallende link tussen de lingerie en de positie van de vrouw in de maatschappij.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Alles of niets Jurriaan van den Berg CODA Museum Apeldoorn en Museum Arnhem Ted Noten, Schaak 2, ring, 1992
  Tentoonstelling

  Alles of niets - Collectie Jurriaan van den Berg

  28 jan 2018 tot 29 apr 2018
  CODA Museum, Apeldoorn

  Gepassioneerd, toegewijd en met een eigen visie op sieraadkunst; het opbouwen van een privécollectie betekende voor Jurriaan van den Berg alles of niets. In bijna vier decennia stelde hij een collectie van museale kwaliteit samen. Met ruim 600 objecten was het bovendien een van de grootste particuliere collecties in Nederland.

 • Agenda Modemuze Caroline Broadhead tentoonstelling CODA Apeldoorn RED DRESS Space 1 Installatie 2004
  Tentoonstelling

  Caroline Broadhead

  4 feb 2018 tot 15 apr 2018
  CODA Apeldoorn, Apeldoorn

  Caroline Broadhead in CODA Museum toont werk uit afgelopen vier decennia en laat zien hoe veelomvattend en breed het werk en de ontwikkeling van beeldend kunstenaar Caroline Broadhead is.

 • Agenda Modemuze Modemuseum Hasselt tentoonstelling forever YOUNG. Foto door Corinne Day ©Trunk Archive
  Tentoonstelling

  forever YOUNG

  10 feb 2018 tot 2 sep 2018
  Modemuseum Hasselt, België
 • Agenda Modemuze tentoonstelling Zeeuws Museum Das Leben am Haverkamp
  Tentoonstelling

  Zeeuws Museum X Das Leben am Haverkamp

  17 feb 2018 tot 5 mei 2019
  Zeeuws Museum, Middelburg

  Het Zeeuws Museum is een intensieve samenwerking aangegaan met modeontwerperscollectief Das Leben am Haverkamp voor een complete herinrichting van de modezalen. De nieuwe inrichting, die te zien is vanaf 17 februari 2018, richt zich op waarnemen en doorgeven van verhalen en kennis over mensen en dingen die voorbij zijn. Voorwerpen die een nieuwe, jonge generatie niet herkent.

 • Agenda Modemuze La Mode Sous Toutes ses Coutures cursus OBA
  Workshop

  La Mode Sous Toutes ses Coutures cursus

  19 feb 2018 tot 2 apr 2018
  Centrale OBA, Amsterdam

  Do you love fashion? Love the French language? In six courses both of these passions collide. You will dive into the mythical world of haute couture, de history of France’s greatest couturiers and discover the most discussed collections. All while improving your French!

 • Agenda Modemuze Atelier Meesteropleiding Coupeur
  Workshop

  Masterclasses en Open Ateliers Meesteropleiding Coupeur

  24 feb 2018 tot 19 jun 2018
  Meesteropleiding Coupeur, Amsterdam

  Altijd al willen weten hoe het er aan toe gaat bij de Meesteropleiding Coupeur of zelf graag (beter) op maat gemaakte kleding kunnen maken? De Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam stelt de deuren open voor kijkjes achter de schermen en zelf cursussen voor amateurs én gevorderden. Dit onder begeleiding van professionals die je alle kneepjes van het vak laten ervaren.

 • Tentoonstelling

  Het wilde oog: Scheveningse en Spakenburgse Diva's

  24 feb 2018 tot 31 dec 2018
  Atrium Stadhuis, Muzee Scheveningen, Centrale Bibliotheek, allen in Den Haag

  Het Wilde Oog toont een parallelle werkelijkheid waarin vrouwen in klederdracht uit Scheveningen en Spakenburg hun gekende omgeving en vertrouwde handelingen achter zich laten.

 • Jef Montes, Storm Around the Body, oktober 2017.
  Tentoonstelling

  Storm around the body

  15 mrt 2018 tot 30 mrt 2018
  Stockhaven Store, Arnhem

  Tot eind maart, op doorreis naar Koeweit, is een uniek kunstwerk te bewonderen in de Store.

 • Agenda Modemuze Close to You State of Fashion Gelderland Liselore Frowijn
  Evenement

  Close to You / State of Fashion

  16 mrt 2018 tot 31 jul 2018
  Gelderland, verschillende locaties

  Plastic tassen; je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. En al moet je er tegenwoordig voor betalen, er is nog steeds een enorm aantal plastic tassen in omloop. CODA Museum presenteert vanaf 16 maart 2018 Close to You, het educatieve programma dat hoort bij het vierjaarlijkse mode-event State of Fashion.

 • XXX Kasper Jongejan, persbeeld.
  Tentoonstelling

  XXX - Kasper Jongejan

  16 mrt 2018 tot 1 jul 2018
  Museum Ons’ Lieve Heer Op Solder

  Het presenteren van mode Inspired by Tolerance is een nieuw initiatief van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Aan modeontwerpers wordt gevraagd na te denken over het thema tolerantie, en hun visie te vertalen naar een collectie en een presentatie.

Verwacht:

 • Agenda Modemuze Sieradentaxatiedag Cromhouthuis
  Evenement

  Sieraden Taxatiedag

  24 mrt 2018
  Cromhouthuis, Amsterdam

  Wellicht heeft u een mooi erfstuk liggen waarvan u de herkomst graag wilt weten. Twijfelt u of de oorbellen die u graag draagt echt zijn? En wat zou het horloge waard zijn dat vergeten in het nachtkastje ligt? Martijn Akkerman, bekend als juwelenexpert van het populaire tv-programma Tussen Kunst & Kitsch, zit klaar om u alles te vertellen over uw sieraden.

Pagina's