Agenda

 • Tentoonstelling

  Just Married, een geschiedenis van het huwelijk

  2 jun 2016 tot 16 apr 2017
  Museum voor Kostuum en Kant, Brussel

  Met de bruidsjurk als leidraad, belicht Just Married, een geschiedenis van het huwelijk; alle aspecten van die Grote Dag.

 • Tentoonstelling

  Hubert de Givenchy: To Audrey with Love

  26 nov 2016 tot 26 mrt 2017
  Gemeentemuseum Den Haag

  Couturier Hubert de Givenchy brengt in deze ambitieuze tentoonstelling een eerbetoon aan zijn muze Audrey Hepburn.

 • Tentoonstelling

  Ontwerp van Viktor & Rolf te zien in Fries Museum

  26 nov 2016 tot 31 dec 2017
  Fries Museum Leeuwarden

  De tentoonstelling Hindeloopen in het Fries Museum wordt per 26 november aangevuld met een jas en bijbehorende klompen van Viktor & Rolf. De Nederlandse ontwerpers lieten zich in hun ontwerp inspireren door de oude Hindelooper klederdracht. In de tentoonstelling wordt de bezoeker meegenomen naar het oude Friese havenstadje.

 • Merklap ter illustratie van de tentoonstelling Merklappen uit de kast (III) in Historisch Museum de Bevelanden 2016-2017
  Tentoonstelling

  Merklappen uit de kast (III)

  26 nov 2016 tot 26 mrt 2017
  Historisch Museum de Bevelanden

  Het Historisch Museum de Bevelanden te Goes toont vanaf 26 november 2016 tot en met 26 maart 2017 aanwinsten op gebied van merklappen in de Zwarte Zusterzaal van het museum. Er zullen ruim 25 merklappen te zien zijn die afkomstig zijn uit particuliere schenkingen en uit de voormalige collectie van Museum ’t Waskot te Wemeldinge.

 • Campagnebeeld 'Rafelranden van Schoonheid'.
  Tentoonstelling

  Rafelranden van Schoonheid

  3 dec 2016 tot 28 mei 2017
  TextielMuseum Tilburg

  Het collectie-opdrachtenbeleid van het TextielMuseum biedt kunstenaars en vormgevers de mogelijkheid tot onderzoek en experiment. De resultaten hiervan worden gepresenteerd op de tentoonstelling ‘Rafelranden van Schoonheid’: werken die balanceren op de grens van aantrekking en afstoting.

 • Tentoonstelling TEX-TIEL, Wearable Art van Tiel Janssen in Museum de Kantfabriek, 2017.
  Tentoonstelling

  TEX-TIEL, Wearable Art van Tiel Janssen

  11 dec 2016 tot 9 apr 2017
  Museum de Kantfabriek, Horst

  Tiel Janssen uit Maastricht toont haar bijzondere kostuums en sieraden. Vanuit een voorliefde voor het maken van bijzondere theatrale kostuums voor het vieren van Carnaval in haar woonplaats Maastricht ontwikkelde Tiel Janssen technieken en vormen die hebben geleid tot indrukwekkende draagbare kunst.

 • Tentoonstelling

  ShakespeareNL

  16 dec 2016 tot 7 mei 2017
  UvA Bijzondere Collecties

  De vierhonderdste sterfdag van Shakespeare wordt in binnen- en buitenland op grote schaal herdacht. Terecht: geen andere toneelschrijver heeft zulke diepe sporen getrokken in de theatergeschiedenis als William Shakespeare (1564-1616).

 • Tentoonstelling Remember Me in Museum de Kantfabriek, Horst, 2017.
  Tentoonstelling

  Remember Me

  15 jan 2017 tot 26 mrt 2017
  Museum de Kantfabriek, Horst

  De expositie Remember me toont werk van Karin van der Linden. Zij maakt assemblages, samengesteld uit verweesde materialen en eigen creaties die verwijzen naar haar persoonlijke geschiedenis. Remember Me, een tentoonstelling met sfeerbeelden die bij de toeschouwers ook eigen herinneringen oproepen.

 • Tentoonstelling HIPSTER / MUSLIM in de OBA Staatsliedenbuurt in Amsterdam, 2017.
  Tentoonstelling

  HIPSTER / MUSLIM

  27 jan 2017 tot 31 mrt 2017
  OBA Staatsliedenbuurt Amsterdam

  Wat gebeurt er wanneer je de kleding wisselt tussen hipsters en moslims? Dit was het uitgangspunt HIPSTER / MUSLIM; een eigentijdse portretserie dat op een speelse manier de stereotypering van moslims en hipsters aan de kaak stelt.

 • Nachtjapon van koninging Wilhelmina, ca. 1895. Tentoonstelling Nieuwe aanwinsten Paleis Het Loo, 2017.
  Tentoonstelling

  Nieuwe aanwinsten: Koninklijke nachtjapon

  7 feb 2017 tot 7 feb 2018
  Paleis Het Loo Apeldoorn

  De collectie van museum Paleis Het Loo is in 2016 uitgebreid met diverse aankopen, schenkingen en langdurige bruiklenen. Een selectie van deze objecten wordt gepresenteerd in de Aanwinstenkamer van Paleis Het Loo.

 • Tentoonstelling

  Vrouwen van Rotterdam

  18 feb 2017 tot 1 okt 2017
  Museum Rotterdam

  Een ode aan de vrouwen van toen, voor de vrouwen van nu.

 • Tentoonstelling Mooi Zijn in Kijk- en luistermuseum Bennekom, 2017.
  Tentoonstelling

  Mooi zijn

  18 feb 2017 tot 1 jul 2017
  Kijk- en luistermuseum, Bennekom

  Mooi willen zijn is van alle tijden. In de prehistorie verfraaiden mensen zich al met armbanden, kettingen en andere sieraden. Dit gegeven is het thema van de wisseltentoonstelling Mooi zijn, een kleurrijke, speelse en interessante expositie die tot en met 1 juli 2017 te zien is.

 • Design Alexandre de Vos © Sem Shayne.
  Tentoonstelling

  Fashion vs. Art

  4 mrt 2017 tot 6 aug 2017
  SCHUNCK* Glaspaleis, Vitrine - Heerlen

  4 maart t/m 21 mei én 25 mei t/m 6 augustus 2017 toont SCHUNCK* (Vitrine) de expositie Fashion vs. Art, samengesteld door FASHIONCLASH en georganiseerd in samenwerking met SCHUNCK*. Een multidisciplinaire expo die de relatie tussen mode en kunst bevraagt met o.a. werk van Marlou Breuls, STEVEN VANDERYT, Alexandere de Vos en Antoine Peters.

 • Tentoonstelling

  Across Japan

  4 mrt 2017 tot 3 sep 2017
  Modemuseum Hasselt

  In 2017 bestaat de Japanse Tuin in Hasselt – de grootste in Europa – 25 jaar. Dat wordt een jaar lang gevierd, met tientallen activiteiten in de stad. Karolien Mondelaers, wethouder van cultuur en toerisme: ‘Grote en kleine instellingen, horeca, musea, ... geven hun werking volgend jaar een Japanse toets.

 • Anoniem, strook naaldkant Venise à gros reliëf (detail), zeventiende eeuw, bruikleen Stichting Museum Boijmans Van Beuningen, 1953.
  Tentoonstelling

  Alles aan kant

  11 mrt 2017 tot 11 jun 2017
  Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

  Vanaf 11 maart kunnen bezoekers drie maanden lang meekijken met de museummedewerkers die stukken uit de rijke kantcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen op zaal inventariseren. Een voorproefje van de werkwijze van het Collectiegebouw, het eerste openbare kunstdepot dat momenteel naast het museum wordt gebouwd.

 • Tentoonstelling

  Sits, katoen in bloei

  11 mrt 2017 tot 10 sep 2017
  Fries Museum Leeuwarden

  Exotisch en toch oer-Fries, dat is sits. Glanzend, gebloemd, handbeschilderd katoen uit India dat in de 16de eeuw Europa veroverde. Prachtige patronen die vertrouwd voelen en tegelijkertijd een heel bijzonder verhaal met zich meedragen.

 • Tentoonstelling

  It’s a Men’s World

  11 mrt 2017 tot 27 aug 2017
  Tassenmuseum Hendrikje Amsterdam

  Van voetballers en hipsters tot zakenmannen en metromannen: een tas mag tegenwoordig niet ontbreken bij de outfit van de man. Hoewel het heel modern lijkt, is de mannentas al eeuwenoud. Van oudsher droegen mannen een beurs of tas aan hun gordel.

 • Afbeelding: © Morris & Co. Tentoonstelling William Morris, patronen van bloemen in Museum de Zwarte Tulp, 2017.
  Tentoonstelling

  William Morris, Patronen van Bloemen

  17 mrt 2017 tot 6 aug 2017
  Museum de Zwarte Tulp, Lisse

  Dit voorjaar staan de bloempatronen van William Morris  (1834 – 1896) centraal in Museum De Zwarte Tulp. Morris’ ontwerpen kenmerken zich door een overvloed aan bloemen, repeterende patronen en intens kleurgebruik. De Morris & Co. behangsels en stoffen worden – ooit met de hand gedrukt maar nu machinaal – nog steeds, ruim honderd jaar later, geproduceerd en wereldwijd verkocht.

 • Beeld ter illustratie van de tentoonstelling Zestien plus eigen STIJL in Museum het Leids Wevershuis, 2017.
  Tentoonstelling

  Zestien plus eigen STIJL

  18 mrt 2017 tot 23 apr 2017
  Museum het Leids Wevershuis, Leiden

  Dat het ambacht van weven zich nog steeds verder ontwikkelt wordt zichtbaar bij deze expositie van weefgroep 16+. De leden, die 2 maal per jaar bij elkaar komen om elkaar te inspireren, stimuleren en uit te dagen, werken allen op weefgetouwen met meer dan 16 schachten.

 • Tentoonstelling

  Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix

  23 mrt 2017 tot 27 aug 2017
  Paleis Het Loo

  Vanaf 23 maart 2017 is in museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ te zien. Het koningschap van Beatrix wordt aan de hand van een honderdtal hoeden in beeld gebracht.

 • Handwerken uit Peru
  Tentoonstelling

  Handwerken uit Peru

  25 mrt 2017 tot 30 apr 2017
  't andere Museum van Oldtimer tot Kant

  Eeuwenlang reeds ver voor onze jaartelling kende men in Peru een hoogstaand niveau van handwerken. Deze tentoonstelling schenkt aandacht aan de handwerken zoals de weefsels, het brei- en naaldwerk en borduurtechnieken uit Peru.

Verwacht:

 • Hollandse Hoogte en Beatrix van Sypesteyn, collectie Museum Sypesteyn
  Lezing

  Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel

  26 mrt 2017
  Haags Historisch Museum

  Wegens het grote succes van de lezing 'Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel' organiseert het Haags Historisch Museum op zondag 26 maart een tweede lezing.

 • IFFTI conferentie AMFI Amsterdam Fashion Institute, 2017.
  Congres

  IFFTI conferentie - Breaking the Fashion Rules

  28 mrt 2017 tot 30 mrt 2017
  AMFI - Amsterdam Fashion Institute

  Eind maart houdt de International Foundation of Fashion Technology Institutes (IFFTI) haar 19de jaarlijkse conferentie. Opgericht in 1999 met als missie een wereldwijd netwerk opzetten van instellingen die gericht zijn op het verbeteren van educatie in ontwerpen, technologie en business in de mode en andere gerelateerde industrieën.

Pagina's