Agenda

 • Nachtjapon van koninging Wilhelmina, ca. 1895. Tentoonstelling Nieuwe aanwinsten Paleis Het Loo, 2017.
  Tentoonstelling

  Nieuwe aanwinsten: Koninklijke nachtjapon

  7 feb 2017 tot 7 feb 2018
  Paleis Het Loo Apeldoorn

  De collectie van museum Paleis Het Loo is in 2016 uitgebreid met diverse aankopen, schenkingen en langdurige bruiklenen. Een selectie van deze objecten wordt gepresenteerd in de Aanwinstenkamer van Paleis Het Loo.

 • Tentoonstelling

  Body Art (wegens succes terug)

  31 mrt 2017 tot 6 jan 2019
  Tropenmuseum Amsterdam

  De tentoonstelling  Body Art keert vanaf 31 maart 2017 wegens succes terug naar het Tropenmuseum. Body Art was in 2015 al te zien in het museum en werd daarna overgenomen door het Museum aan de Stroom in Antwerpen. In totaal heeft de tentoonstelling al ruim 110.000 bezoekers getrokken.

 • Tentoonstelling

  Van het Naadje en de Kous – handwerken op school

  24 jun 2017 tot 1 apr 2018
  Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht

  Voor de één was het ‘gedoe’ met naald en draad, brei- en haaknaalden voor de ander het begin van een levenslange liefde: de handwerkles op school.

 • Carel Willink schildert Mathilde Willink in mantel Luipaard gemaakt door Fong Leng. Beeld Museum More Kasteel Ruurlo
  Tentoonstelling

  Carel Willink en werk van Fong Leng

  27 jun 2017 tot 27 jun 2018
  Museum MORE | Kasteel Ruurlo

  Een grootmeester van formaat als schilder Carel Willink, verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 45 werken te zien zijn in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte tot en met het beroemde schilderij ‘Portret van Mathilde’.

 • Agenda Modemuze Poëtisch zwart Yohji Yamamoto Gemeentemuseum Den Haag Jelmer_0210_2
  Tentoonstelling

  Poëtisch zwart

  9 sep 2017 tot 25 mrt 2018
  Gemeentemuseum, Den Haag

  Zwart, de kleur die sinds het einde van de 17de eeuw door de kleurentheorie van Isaac Newton geen deel meer uitmaakt van het kleurenspectrum, is voor kunstenaars en ontwerpers een drager van vele betekenissen.

 • Agenda Modemuze Campaign Image Accessories Are A Girl's Best Friend - Tassenmuseum-Hendrikje
  Tentoonstelling

  Accessories Are a Girl’s Best Friend

  16 sep 2017 tot 28 jan 2018
  Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

  In de nieuwe tentoonstelling belicht het Tassenmuseum de absolute hoogtepunten van de bijzondere accessoirecollectie van het Rijksmuseum; onder andere parasols, paraplu’s, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers, schoenen en kousen.

 • Agenda Modemuze, tentoonstelling Cabin Crew in Kunsthal Rotterdam, beeld British Midland, Engeland Uniform 87-96, Collectie Cliff Muskiet
  Tentoonstelling

  Cabin Crew

  23 sep 2017 tot 4 feb 2018
  Kunsthal, Rotterdam

  De tentoonstelling Cabin Crew. Fashion in the Air presenteert een fascinerend overzicht van stewardessen outfits uit de hele wereld. De bijzondere selectie uniformen in de tentoonstelling is afkomstig uit de collectie van de Nederlandse purser Cliff Muskiet die - vanaf 1993 tot nu - meer dan 1405 uniformen van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen heeft verzameld.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Fashion Cities Africa Tropenmuseum. 2ManySiblings (Velma Rossa & Papa Petit) © Sarah Waiswa
  Tentoonstelling

  Fashion Cities Africa

  6 okt 2017 tot 4 feb 2018
  Tropenmuseum, Amsterdam

  Kijkend door de ogen van mode-experts uit Casablanca, Johannesburg, Lagos, Nairobi én Nederland maak je in deze tentoonstelling kennis met levendige en veelzijdige modescenes die de modewereld opschudden.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Olivier Theyskens MoMu Antwerpen
  Tentoonstelling

  Olivier Theyskens - She Walks in Beauty

  12 okt 2017 tot 18 mrt 2018
  MoMu, Antwerpen

  MoMu’s najaarsexpositie Olivier Theyskens – She walks in beauty neemt je mee op ontdekkingsreis met een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers: Olivier Theyskens. De tentoonstelling traceert zijn creatieve evolutie in twintig jaar in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk met een veelheid aan silhouetten die de geest van de haute couture ademen.

 • Tentoonstelling

  Art Deco - Paris

  14 okt 2017 tot 4 mrt 2018
  Gemeentemuseum Den Haag

  De couturier Paul Poiret was een van de grootste vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Zijn invloed reikte bovendien veel verder dan de mode alleen.

 • Steltman juwelier, sieraden, mode
  Tentoonstelling

  Haagse chic Steltman - 100 jaar sieraden en zilver

  4 nov 2017 tot 18 feb 2018
  Gemeentemuseum, Den Haag

  In 2017 viert juwelier Steltman het 100-jarig bestaan. Dit wordt gevierd met een overzichtstentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag over 100 jaar vakmanschap. De tentoonstelling toont juwelen van Steltman Juwelier van 1917 tot nu.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Frans Hoogendoorn Gemeentemuseum Den Haag
  Tentoonstelling

  Frans Hoogendoorn - Een Haagse couturier

  4 nov 2017 tot 18 feb 2018
  Gemeentemuseum, Den Haag

  Couturier Frans Hoogendoorn is al meer dan 40 jaar een begrip in Nederland. Hij is onlosmakelijk verbonden met Den Haag, van oudsher een stad gelieerd aan hof, adel en diplomatie, en daardoor ook met de internationale modewereld.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Jong gekleed, oud gedaan Zuiderzeecollectie Huizermuseum Kinderen in Volwassen Kleding
  Tentoonstelling

  Jong gekleed oud gedaan

  4 nov 2017 tot 21 jul 2018
  Zuiderzeecollectie, rondom Zuiderzee (reizende tentoonstelling)

  Ontdek in deze reis langs de Zuiderzee verschillende kledingvormen, gebruiken en rituelen van mensen die er leefden en werkten. Kleding was een belangrijke uiting van cultuur en identiteit in het Zuiderzeegebied. Elk gebied had zijn eigen kledingvormen en ongeschreven regels waaraan iedereen zich hield.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Bron Ruudt Peters CODA Museum
  Tentoonstelling

  BRON - Ruudt Peters

  5 nov 2017 tot 28 jan 2018
  CODA Museum, Apeldoorn

  BRON geeft een overzicht van Peters’ rebelse sieraden uit het begin van de jaren zeventig tot de meer verdiepende werken gebaseerd op onderzoek naar andere culturen, gebruiken en gewoonten uit een meer recente periode. Zijn werk is tentoongesteld in een bijzondere multimedia-installatie die een uniek beeld geeft van zijn oeuvre.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Huizer Museum DRACHT! Kasper Jongejan
  Tentoonstelling

  DRACHT!

  7 nov 2017 tot 15 apr 2018
  Huizer Museum, Huizen

  Van klederdracht naar mode anno 2017. De creatieve kledingcollectie van Kasper Jongejan vertaalt klederdracht naar eigentijdse dracht. Met zijn eerdere expositie Dracht! in KAF Almere baarde hij landelijk opzien. Vijf originele looks voor mannen en vrouwen betekenen een interessante aanvulling op de tentoonstelling Jong gekleed, Oud gedaan in het Huizer Museum.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Goud Cromhouthuis 2017-2018 1
  Tentoonstelling

  Goud! Horloges en juwelen van Sophia Lopez Suasso

  10 nov 2017 tot 2 apr 2018
  Cromhouthuis, Amsterdam

  Vanaf 10 november te zien: Goud! Horloges en juwelen van Sophia Lopez Suasso. Met meer dan 150 kostbaarheden uit de collectie van de bijzondere Amsterdamse verzamelaar Sophia Lopez Suasso-de Bruijn (1816-1890). Negentiende-eeuwse horloges van onder andere het beroemde merk Patek Philippe zijn te zien, naast met edelstenen bezette broches en ingenieuze snuifdozen.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Museum Arnhem Window Shopper
  Tentoonstelling

  WINDOWSHOPPER

  2 dec 2017 tot 25 feb 2018
  Museum Arnhem, etalages binnenstad Arnhem

  Museum Arnhem en modelabel MAISON the FAUX slaan de handen ineen. Vanaf zaterdag 2 december worden lege etalages in de Arnhemse binnenstad als podium gebruikt voor een hoogstaande mode- en design tentoonstelling. De Arnhemse binnenstad wordt hiermee aantrekkelijker voor het winkelend publiek en ontwerptalent krijgt hiermee de kans om zich te laten zien.

 • Agenda Modemuze Legendary Trunks Louis Vuitton Beurs van Berlage
  Tentoonstelling

  Legendary Trunks - The Exhibition

  6 dec 2017 tot 18 feb 2018
  Beurs van Berlage, Amsterdam

  De tentoonstelling Legendary Trunks - The Exhibition is een fascinerende reis door meerdere generaties van Louis Vuitton's baanbrekende, innovatieve werken die zich kenmerken door ongeëvenaard vakmanschap.

 • Agenda Modemuze TextielMuseum tentoonstelling Roaring 20s. Dolly Sisters met hoofdtooien, 1923. foto James Abbe. Met dank aan privé collectie © James Abbe Archive
  Tentoonstelling

  1920s JAZZ AGE | Fashion & Photographs

  9 dec 2017 tot 27 mei 2018
  TextielMuseum, Tilburg

  Vrouwen knippen hun haar, roken sigaretten in pijpjes en dragen lange parelsnoeren. In de roaring twenties ontstaat een radicale maatschappelijke verandering, die zich uit in een nieuwe tijdsgeest, een sterk toenemende welvaart en verandering.

 • Agenda Modemuze Samburu meisje tentoonstelling Museum Volkenkunde Leiden. Beeld: Mario Gerth
  Tentoonstelling

  Sieraden - Makers en dragers

  13 dec 2017 tot 3 jun 2018
  Museum voor Volkenkunde, Leiden

  Met de komende wintertentoonstelling presenteert Museum Volkenkunde de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit. Bijna 1000 sieraden uit de museumverzameling, aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering.

 • Tentoonstelling

  Ambacht in dracht

  15 dec 2017 tot 6 mei 2018
  Zuiderzeemuseum Enkhuizen

  De tentoonstelling 'Ambacht in dracht' in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen presenteert een selectie van nieuwe ontwerpen en kunstvoorwerpen geïnspireerd op de sits, welke onderdeel zijn van het researchproject de Textiel Factorij. De sits als inspiratiebron voor nieuwe ontwerpen.

 • Tentoonstelling

  Mode vanuit mijn ogen - Deniz Fehmi

  10 jan 2018 tot 8 feb 2018
  VondelCS, Amsterdam

  Deniz Fehmi Demirezen werkt als grafisch ontwerper en illustrator. Zijn grote passie voor het oogstrelende Midden-Oosten vertaalt hij op een minimalistische wijze. VondelCS biedt Deniz Fehmi podium om zijn illustraties van zijn mode-interpretatie te tonen aan het publiek.

Verwacht:

 • Evenement

  Winterdag Kostuumvereniging

  20 jan 2018
  Nunspeet

  De jaarlijkse Winterdag van de Nederlandse Kostuumvereniging belooft een winterse aangelegenheid te worden. Het thema is winterkleding in al zijn facetten. 

 • Agenda Modemuze Goud-lezing door de conservator Cromhouthuis
  Lezing

  Goud! Lezing door de conservator

  20 jan 2018
  Cromhouthuis, Amsterdam

  Thijs Boers, conservator van het Amsterdam Museum, verdiepte zich in de vrouw Sophia Lopez Suasso, haar ongekende verzameling en met name de bijzondere fantasiehorloges die zij bij elkaar bracht. In deze lezing neemt hij u mee naar de wereld van de negentiende-eeuwse Amsterdamse vrouw Sophia Lopez Suasso.

Pagina's