Agenda

 • Tentoonstelling

  Ontwerp van Viktor & Rolf te zien in Fries Museum

  26 nov 2016 tot 31 dec 2017
  Fries Museum Leeuwarden

  De tentoonstelling Hindeloopen in het Fries Museum wordt per 26 november aangevuld met een jas en bijbehorende klompen van Viktor & Rolf. De Nederlandse ontwerpers lieten zich in hun ontwerp inspireren door de oude Hindelooper klederdracht. In de tentoonstelling wordt de bezoeker meegenomen naar het oude Friese havenstadje.

 • Nachtjapon van koninging Wilhelmina, ca. 1895. Tentoonstelling Nieuwe aanwinsten Paleis Het Loo, 2017.
  Tentoonstelling

  Nieuwe aanwinsten: Koninklijke nachtjapon

  7 feb 2017 tot 7 feb 2018
  Paleis Het Loo Apeldoorn

  De collectie van museum Paleis Het Loo is in 2016 uitgebreid met diverse aankopen, schenkingen en langdurige bruiklenen. Een selectie van deze objecten wordt gepresenteerd in de Aanwinstenkamer van Paleis Het Loo.

 • Tentoonstelling

  Body Art (wegens succes terug)

  31 mrt 2017 tot 6 jan 2019
  Tropenmuseum Amsterdam

  De tentoonstelling  Body Art keert vanaf 31 maart 2017 wegens succes terug naar het Tropenmuseum. Body Art was in 2015 al te zien in het museum en werd daarna overgenomen door het Museum aan de Stroom in Antwerpen. In totaal heeft de tentoonstelling al ruim 110.000 bezoekers getrokken.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Earth Matters TextielMuseum Tilburg 2017
  Tentoonstelling

  Earth Matters

  10 jun 2017 tot 26 nov 2017
  TextielMuseum, Tilburg

  ‘Earth Matters’ gaat over de wereldwijde ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid en respect voor de aarde. In de wereld van design, wetenschap en het bedrijfsleven zijn deze ontwikkelingen van groot belang.

 • Tentoonstelling

  Van het Naadje en de Kous – handwerken op school

  24 jun 2017 tot 1 apr 2018
  Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht

  Voor de één was het ‘gedoe’ met naald en draad, brei- en haaknaalden voor de ander het begin van een levenslange liefde: de handwerkles op school.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Power Mask - The Power of Masks Wereldmuseum Rotterdam 2017
  Tentoonstelling

  POWERMASK - The Power of Masks

  1 sep 2017 tot 7 jan 2018
  Wereldmuseum, Rotterdam

  Dit najaar 2017 opent het Wereldmuseum in Rotterdam de tentoonstelling POWERMASK - curated by Walter van Beirendonck. Het Wereldmuseum geeft de Antwerpse modeontwerper de vrije hand om zijn eigenzinnige en meervoudige kijk op het fenomeen maskers te geven. 

 • Agenda Modemuze Poëtisch zwart Yohji Yamamoto Gemeentemuseum Den Haag Jelmer_0210_2
  Tentoonstelling

  Poëtisch zwart

  9 sep 2017 tot 25 mrt 2018
  Gemeentemuseum, Den Haag

  Zwart, de kleur die sinds het einde van de 17de eeuw door de kleurentheorie van Isaac Newton geen deel meer uitmaakt van het kleurenspectrum, is voor kunstenaars en ontwerpers een drager van vele betekenissen.

 • Tentoonstelling

  Dressing the "Stans": Textiles, dress and jewellery from Central Asia

  12 sep 2017 tot 22 dec 2017
  Textile Research Centre Leiden

  As part of the 2017 Asia Year celebrations in Leiden, the Textile Research Centre is presenting a fascinating and colourful exhibition about textiles, dress and jewellery from Central Asia: the so-called ‘Stans’ (‘Land of…’), namely Afghanistan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan.

 • Agenda Modemuze Campaign Image Accessories Are A Girl's Best Friend - Tassenmuseum-Hendrikje
  Tentoonstelling

  Accessories Are a Girl’s Best Friend

  16 sep 2017 tot 28 jan 2018
  Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

  In de nieuwe tentoonstelling belicht het Tassenmuseum de absolute hoogtepunten van de bijzondere accessoirecollectie van het Rijksmuseum; onder andere parasols, paraplu’s, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers, schoenen en kousen.

 • Agenda Modemuze, tentoonstelling Cabin Crew in Kunsthal Rotterdam, beeld British Midland, Engeland Uniform 87-96, Collectie Cliff Muskiet
  Tentoonstelling

  Cabin Crew

  23 sep 2017 tot 4 feb 2018
  Kunsthal, Rotterdam

  De tentoonstelling Cabin Crew. Fashion in the Air presenteert een fascinerend overzicht van stewardessen outfits uit de hele wereld. De bijzondere selectie uniformen in de tentoonstelling is afkomstig uit de collectie van de Nederlandse purser Cliff Muskiet die - vanaf 1993 tot nu - meer dan 1405 uniformen van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen heeft verzameld.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling The Vulgar Modemuseum Hasselt 2017. Beeld Undercover LZ 2016, ©firstVIEW.com, model Maja Brodin
  Tentoonstelling

  The Vulgar - Fashion Redefined

  30 sep 2017 tot 14 jan 2018
  Modemuseum Hasselt, Hasselt België

  Wie of wat bepaalt goede en slechte smaak? Wat maakt dat iets als vulgair beschouwd wordt? Is een object intrinsiek vulgair, of hangt dit af van de toeschouwer? En wat betekent dit beladen woord?

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Fashion Cities Africa Tropenmuseum. 2ManySiblings (Velma Rossa & Papa Petit) © Sarah Waiswa
  Tentoonstelling

  Fashion Cities Africa

  6 okt 2017 tot 4 feb 2018
  Tropenmuseum, Amsterdam

  Kijkend door de ogen van mode-experts uit Casablanca, Johannesburg, Lagos, Nairobi én Nederland maak je in deze tentoonstelling kennis met levendige en veelzijdige modescenes die de modewereld opschudden.

 • Agenda Modemuze CODA Collectie Big, Bold & Beautiful. Beeld Kolencollier Nina Sajet
  Tentoonstelling

  Big, Bold & Beautiful

  8 okt 2017 tot 10 dec 2017
  CODA Museum, Apeldoorn

  Stout, stevig, lijvig, kleurrijk, ferm, kloek, dapper en gedurfd. De bloemlezing uit CODA Collectie Big, Bold & Beautiful toont van 8 oktober tot en met 10 december 2017 een aantal eyecatchers met lef. De geselecteerde kunstwerken springen in het oog vanwege formaat, techniek, materiaal, onderwerp of het statement dat ze maken.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Olivier Theyskens MoMu Antwerpen
  Tentoonstelling

  Olivier Theyskens - She Walks in Beauty

  12 okt 2017 tot 18 mrt 2018
  MoMu, Antwerpen

  MoMu’s najaarsexpositie Olivier Theyskens – She walks in beauty neemt je mee op ontdekkingsreis met een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers: Olivier Theyskens. De tentoonstelling traceert zijn creatieve evolutie in twintig jaar in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk met een veelheid aan silhouetten die de geest van de haute couture ademen.

 • Tentoonstelling

  Art Deco - Paris

  14 okt 2017 tot 4 mrt 2018
  Gemeentemuseum Den Haag

  De couturier Paul Poiret was een van de grootste vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Zijn invloed reikte bovendien veel verder dan de mode alleen.

 • Steltman juwelier, sieraden, mode
  Tentoonstelling

  Haagse chic Steltman - 100 jaar sieraden en zilver

  4 nov 2017 tot 18 feb 2018
  Gemeentemuseum, Den Haag

  In 2017 viert juwelier Steltman het 100-jarig bestaan. Dit wordt gevierd met een overzichtstentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag over 100 jaar vakmanschap. De tentoonstelling toont juwelen van Steltman Juwelier van 1917 tot nu.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Frans Hoogendoorn Gemeentemuseum Den Haag
  Tentoonstelling

  Frans Hoogendoorn - Een Haagse couturier

  4 nov 2017 tot 18 feb 2018
  Gemeentemuseum, Den Haag

  Couturier Frans Hoogendoorn is al meer dan 40 jaar een begrip in Nederland. Hij is onlosmakelijk verbonden met Den Haag, van oudsher een stad gelieerd aan hof, adel en diplomatie, en daardoor ook met de internationale modewereld.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Bron Ruudt Peters CODA Museum
  Tentoonstelling

  BRON - Ruudt Peters

  5 nov 2017 tot 28 jan 2018
  CODA Museum, Apeldoorn

  BRON geeft een overzicht van Peters’ rebelse sieraden uit het begin van de jaren zeventig tot de meer verdiepende werken gebaseerd op onderzoek naar andere culturen, gebruiken en gewoonten uit een meer recente periode. Zijn werk is tentoongesteld in een bijzondere multimedia-installatie die een uniek beeld geeft van zijn oeuvre.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Goud Cromhouthuis 2017-2018 1
  Tentoonstelling

  Goud! Horloges en juwelen van Sophia Lopez Suasso

  10 nov 2017 tot 2 apr 2018
  Cromhouthuis, Amsterdam

  Vanaf 10 november te zien: Goud! Horloges en juwelen van Sophia Lopez Suasso. Met meer dan 150 kostbaarheden uit de collectie van de bijzondere Amsterdamse verzamelaar Sophia Lopez Suasso-de Bruijn (1816-1890). Negentiende-eeuwse horloges van onder andere het beroemde merk Patek Philippe zijn te zien, naast met edelstenen bezette broches en ingenieuze snuifdozen.

Verwacht:

 • Lezing

  Judith Clark over ‘The Vulgar: Fashion Redefined’

  21 nov 2017
  Modemuseum Hasselt

  Modemuseum Hasselt (MMH) en Universiteit Hasselt organiseren een lezing over museologie en tentoonstellingspraktijk, met focus op de intrigerende tentoonstelling ‘The Vulgar: Fashion Redefined’ die momenteel loopt in MMH.

 • Agenda Modemuze Legendary Trunks Louis Vuitton Beurs van Berlage
  Tentoonstelling

  Legendary Trunks - The Exhibition

  6 dec 2017 tot 18 feb 2018
  Beurs van Berlage, Amsterdam

  De tentoonstelling Legendary Trunks - The Exhibition is een fascinerende reis door meerdere generaties van Louis Vuitton's baanbrekende, innovatieve werken die zich kenmerken door ongeëvenaard vakmanschap.

 • Agenda Modemuze TextielMuseum tentoonstelling Roaring 20s. Dolly Sisters met hoofdtooien, 1923. foto James Abbe. Met dank aan privé collectie © James Abbe Archive
  Tentoonstelling

  1920s JAZZ AGE | Fashion & Photographs

  9 dec 2017 tot 27 mei 2018
  TextielMuseum, Tilburg

  Vrouwen knippen hun haar, roken sigaretten in pijpjes en dragen lange parelsnoeren. In de roaring twenties ontstaat een radicale maatschappelijke verandering, die zich uit in een nieuwe tijdsgeest, een sterk toenemende welvaart en verandering.

 • Agenda Modemuze Samburu meisje tentoonstelling Museum Volkenkunde Leiden. Beeld: Mario Gerth
  Tentoonstelling

  Sieraden - Makers en dragers

  13 dec 2017 tot 3 jun 2018
  Museum voor Volkenkunde, Leiden

  Met de komende wintertentoonstelling presenteert Museum Volkenkunde de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit. Bijna 1000 sieraden uit de museumverzameling, aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering.

 • Agenda Modemuze Jan Taminiau tentoonstelling Centraal Museum 2018
  Tentoonstelling

  Jan Taminiau

  21 apr 2018 tot 14 okt 2018
  Centraal Museum, Utrecht

  Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van Taminiau getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland.

Pagina's