Agenda

 • Tentoonstelling

  Body Art

  31 mrt 2017 tot 26 aug 2018
  Tropenmuseum Amsterdam

  De tentoonstelling  Body Art keert vanaf 31 maart 2017 wegens succes terug naar het Tropenmuseum. Body Art was in 2015 al te zien in het museum en werd daarna overgenomen door het Museum aan de Stroom in Antwerpen. In totaal heeft de tentoonstelling al ruim 110.000 bezoekers getrokken.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Fashion Cities Africa Tropenmuseum. 2ManySiblings (Velma Rossa & Papa Petit) © Sarah Waiswa
  Tentoonstelling

  Fashion Cities Africa

  6 okt 2017 tot 6 jan 2019
  Tropenmuseum, Amsterdam

  Kijkend door de ogen van mode-experts uit Casablanca, Johannesburg, Lagos, Nairobi én Nederland maak je in deze tentoonstelling kennis met levendige en veelzijdige modescenes die de modewereld opschudden.

 • Agenda Modemuze Kasteel Helmon tentoonstelling 100 jaar trouwen Voor elkaar gemaakt Jorick de Kruif
  Tentoonstelling

  Voor elkaar gemaakt - 100 jaar trouwen in Kasteel Helmond

  13 jan 2018 tot 21 okt 2018
  Kasteel Helmond, Helmond

  Vanaf 1923 wordt er in kasteel Helmond getrouwd. Reden temeer voor het museum om de geschiedenis in te duiken, en het publiek te laten zien hoe er in de tijd is getrouwd. Topstuk van de tentoonstelling is een bruidsjurk gemaakt van Royal Dutch wax, de stof is beschikbaar gesteld door Vlisco Helmond.

 • Agenda Modemuze Modemuseum Hasselt tentoonstelling forever YOUNG. Foto door Corinne Day ©Trunk Archive
  Tentoonstelling

  forever YOUNG

  10 feb 2018 tot 2 sep 2018
  Modemuseum Hasselt, België
 • Agenda Modemuze tentoonstelling Zeeuws Museum Das Leben am Haverkamp
  Tentoonstelling

  Zeeuws Museum X Das Leben am Haverkamp

  17 feb 2018 tot 5 mei 2019
  Zeeuws Museum, Middelburg

  Het Zeeuws Museum is een intensieve samenwerking aangegaan met modeontwerperscollectief Das Leben am Haverkamp voor een complete herinrichting van de modezalen. De nieuwe inrichting, die te zien is vanaf 17 februari 2018, richt zich op waarnemen en doorgeven van verhalen en kennis over mensen en dingen die voorbij zijn. Voorwerpen die een nieuwe, jonge generatie niet herkent.

 • Tentoonstelling

  Het wilde oog: Scheveningse en Spakenburgse Diva's

  24 feb 2018 tot 31 dec 2018
  Atrium Stadhuis, Muzee Scheveningen, Centrale Bibliotheek, allen in Den Haag

  Het Wilde Oog toont een parallelle werkelijkheid waarin vrouwen in klederdracht uit Scheveningen en Spakenburg hun gekende omgeving en vertrouwde handelingen achter zich laten.

 • Agenda Modemuze Close to You State of Fashion Gelderland Liselore Frowijn
  Evenement

  Close to You / State of Fashion

  16 mrt 2018 tot 31 jul 2018
  Gelderland, verschillende locaties

  Plastic tassen; je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. En al moet je er tegenwoordig voor betalen, er is nog steeds een enorm aantal plastic tassen in omloop. CODA Museum presenteert vanaf 16 maart 2018 Close to You, het educatieve programma dat hoort bij het vierjaarlijkse mode-event State of Fashion.

 • Agenda Modemuze Gorcums Museum Tentoonstelling Voor de Draad Ermee. Marielle van den Bergh - vulkaan, weefsel en borduursels
  Tentoonstelling

  Voor de draad ermee!

  7 apr 2018 tot 9 sep 2018
  Gurcums Museum, Gorcum

  Borduren - het versieren van textiel of andere materialen met naald en garen. Tuttige handarbeid? Niet in deze tentoonstelling! Ook kunstenaars en bekende modeontwerpers zoals Jan Taminiau, passen tegenwoordig borduurkunst toe. Het Gorcums Museum organiseert van 7 april t/m 9 september 2018 de expositie Voor de draad ermee! over borduren door de eeuwen heen.

 • Persbeeld 'Future Bags' Tassenmuseum Hendrikje.
  Tentoonstelling

  Future Bags

  17 apr 2018 tot 29 jul 2018
  Tassenmuseum Hendrikje

  Een groep jonge ontwerpers van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) heeft de opdracht gekregen om ‘de tas van de toekomst’ te ontwerpen. De studenten denken na over nieuwe vormen van functionaliteit, interactiviteit en sociale identiteit. Welke nieuwe materialen en technieken zijn er in 2050?

 • Tentoonstelling

  Jan Taminiau: Reflections

  21 apr 2018 tot 26 aug 2018
  Centraal Museum, Utrecht

  Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van Taminiau getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland.

 • Tentoonstelling

  Russische Traditionele Toegepaste Kunst

  6 mei 2018 tot 7 okt 2018
  Museum de Kantfabriek, Horst

  Eindexamenwerken van de Hogeschool voor de Volkskunsten in Sint Petersburg in Museum de Kantfabriek.

 • 18 mei 2018 tot 2 sep 2018
  Openbare Bibliotheek Amsterdam

  Rits, drukknoop of stretchmateriaal: vernieuwing in de mode zit vaak in details. Soms heeft iemand op het juiste moment het juiste idee en verandert daarmee de mode en ons kleedgedrag. We staan er niet vaak bij stil, maar katoen, felle kleuren en in de toekomst ook 3D-printen zijn niet meer weg te denken uit onze kledingkast.

 • Campagne Adel & Accessoires Slot Zuylen
  Tentoonstelling

  Adel & Accessoires: kleine voorwerpen, grote verhalen

  19 mei 2018 tot 16 sep 2018
  Slot Zuylen

  Klein maar fijn. Van jong en oud, voor man en vrouw. De barones én de knecht. De speciale rondleiding Adel en accessoires. Kleine voorwerpen, grote verhalen (19 mei - 16 september 2018) verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter. De kleine en vaak kwetsbare voorwerpen worden doorgaans bewaard op planken en in lades in het depot.

 • Handtas, Emilio Pucci, collectie Tassenmuseum Hendrikje.
  Tentoonstelling

  Made in Italy

  20 mei 2018 tot 23 sep 2018
  Tassenmuseum Hendrikje

  Wereldwijd is Italiaans design en kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt die tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans?

 • Tentoonstelling

  Goed gemerkt: drie eeuwen Texelse merklappen

  22 mei 2018 tot 25 okt 2018
  Oudheidkamer Texel

  Op Texel zijn al vanaf begin 1700 merklappen geborduurd. Vandaar de naam van de tentoonstelling: GOED GEMERKT, 3 EEUWEN TEXELSE MERKLAPPEN.

  Handwerk van de Texelse ‘jongedochters’ uit de achttiende en negentiende eeuw. Met grote precisie en toewijding maakten zij kunstwerkjes van hun merklappen. Die waren bedoeld om te oefenen met borduren.

 • Agenda Modemuze The Chainsaw Massacre Cutting Edge Couture, ready-to-wear collection SS2010 Installatie Viktor&Rolf Fashion Artists in NGV, 2016. Beeld Wayne Taylor
  Tentoonstelling

  Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years

  27 mei 2018 tot 30 sep 2018
  Kunsthal, Rotterdam

  Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote overzichtstentoonstelling.

 • Agenda Modemuze Vlasroute Follow the Blue Line
  Evenement

  Vlasroute - Follow the Blue Line

  1 jun 2018 tot 31 aug 2018
  Friesland

  Vlasroute  “Follow the blue line” vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen.

 • Agenda Modemuze State of Fashion tentoonstelling Melkfabriek. Beeld Fashion Revolution. Fotografie Alastair Strong
  Evenement

  State of Fashion 2018

  1 jun 2018 tot 22 jul 2018
  Melkfabriek, Arnhem

  State of Fashion is het eerste internationale mode-event dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem. Grote modehuizen en commerciële krachtpatsers als G-Star RAW, H&M en Zegna staan geprogrammeerd naast innovatieve startups en visionaire designers als Bruno Pieters, Osklen en Iris van Herpen.

 • Wandkleed Bas Kosters
  Tentoonstelling

  Bas Kosters ’Tranen zijn de glitters van het leven’

  1 jun 2018 tot 31 jul 2018
  OSCAM, Amsterdam Bijlmer

  Bas Kosters ’Tranen zijn de glitters van het leven’ opened Friday, first of June at OSCAM in de Bijlmer. The exhibition consists of a collection of colourful tapestries and drawings that showcase the world of Bas Kosters. The exhibition can be viewed daily until July 31st.

 • Gordijnstof ‘Merivuokko’ voor Marimekko (Finland), ontwerper Kustaa Saksi, 2013-2015, TextielMuseum nr. 17707, foto Josefina EikenaarTextielMuseum
  Tentoonstelling

  Simply Scandinavian | Nordic Design 1945 - 2018

  9 jun 2018 tot 11 nov 2018
  TextielMuseum, Tilburg

  De populariteit van Scandinavische vormgeving uit de jaren 50-70, maar ook van hedendaagse makelij is de afgelopen jaren flink gestegen. De tentoonstelling Simply Scandinavian – Nordic Design 1945-2018, vormgegeven door studio Scholten & Baijings, toont een overzicht van het meest iconisch, Scandinavisch design.

Verwacht:

 • modemuze meet up innovatie en mode
  Modemuze Meet Up

  Meet Up: Innovatie & Mode

  26 jul 2018
  Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143)

  Meet Up: Innovatie & Mode op donderdag 26 juli van 19.00 tot 21.00 uur 

 • Evenement

  ZOMERAVOND MET JAN TAMINIAU

  2 aug 2018
  Centraal Museum

  Deze zomer presenteren we Jan Taminiau: Reflections, een grootse tentoonstelling over het werk van Jan Taminiau. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het zijn werk getoond.

 • Modemuze Meet Up: Katoen. Import en export
  Modemuze Meet Up

  De katoenconnectie: India, Europa, Ghana

  2 aug 2018
  Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143)

  Meet Up: De katoenconnectie: India, Europa, Ghana op donderdag 2 augustus van 19.00 tot 21.00 uur

 • Agenda Modemuze Africa Fashion Week Amsterdam 2018
  Evenement

  Africa Fashion Week Amsterdam | Bussiness & Fashion Seminars

  23 aug 2018
  Koning Wilhelminaplein 13, Amsterdam

  Africa Fashion Week Amsterdam is the largest gathering of fashion designers, designer houses or label, exhibitors, models, stores, buyers, retailers, media, fashion professionals and business tycoons!

  Theme: 'The substance of things not seen'

  Dresscode: coming to America (extravaganza)

Pagina's