Agenda

 • Agenda Modemuze Kostuumverkoop Nationale Opera en Ballet
  Evenement

  Kostuumverkoop Nationale Opera

  3 feb 2018
  Nationale Opera & Ballet, Amsterdam

  Zaterdag 3 februari 2018 vindt de derde openbare kostuumverkoop van De Nationale Opera plaats. Met dit keer nog meer kostuums dan in 2003 en 2009. Maar liefst 4000 prachtige handgemaakte kostuums, verdeeld over twee verkoopsessies, hangen klaar voor een groot publiek. Uiteraard gaan er ook vele unieke accessoires in de verkoop die dag, waaronder stoffen, schoenen en hoeden.

 • Agenda Modemuze Masterclass Haute couture (Staphorster) Stipwerk – Crafts Council Nederland
  Workshop

  Masterclass Haute couture (Staphorster) Stipwerk

  28 jan 2018
  Scheepvaartmuseum, Amsterdam

  Gerard van Oosten is opgegroeid met de Staphorster cultuur en het stipwerk. Deze achtergrond en zijn professionele schildersopleiding gebruikt Van Oosten om het traditionele ambacht van Staphorster stipwerk te behouden, over te dragen en verder te ontwikkelen.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Stedelijk Museum s-HertogenboschStyle Katja Prins, Marga Staartjes, Sonia Delaunay, Nina Ricci, Show Model Pontiac Solstice, Concept & Profiling Ellie Uyttenbroek, Fotografie Otto Snoek
  Lezing

  Milou van Rossum en Ellie Uyttenbroek in gesprek

  27 jan 2018
  Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

  Milou van Rossum interviewt zelfbenoemd style profiler Ellie Uyttenbroek naar aanleiding van StyleDrive.

 • Agenda Modemuze Staphorst op de catwalk Klederdracht Museum Singelkerk
  Evenement

  Staphorst op de catwalk

  27 jan 2018
  Singelkerk, Amsterdam

  Het Klederdrachtmuseum presenteert opnieuw De Catwalk met dit keer in de schijnwerpers.......Staphorst!

 • Workshop

  Masterclass Mutsen van Nova Zembla

  27 jan 2018
  Scheepvaartmuseum, Amsterdam

  In de collectie van het Rijksmuseum bevinden zich mutsen van de expeditie van Willem Barendtsz naar Spitsbergen. Het eiland werd in 1596 bij toeval ontdekt toen men op zoek was naar een noordelijke doorvaart naar China. Spitsbergen werd een belangrijke post voor de walvisvaart.

 • Agenda Modemuze Hoe divers is glamour Show it Lagos. Evenement en filmvertoning Tropenmuseum, MAFB en Research Center for Material Culture
  Evenement

  Hoe divers is glamour? // Show it! Lagos

  21 jan 2018
  Tropenmuseum, Amsterdam

  Lagos is als grootste stad op het Afrikaanse continent de thuisbasis van ruim 21 miljoen inwoners en heeft de meest gevestigde mode-industrie in Afrika. De internationaal succesvolle ontwerpers en de prestigieuze Lagos Fashion and Design Week trekken wereldwijd de aandacht van de mode-industrie.

 • Agenda Modemuze Goud-lezing door de conservator Cromhouthuis
  Lezing

  Goud! Lezing door de conservator

  20 jan 2018
  Cromhouthuis, Amsterdam

  Thijs Boers, conservator van het Amsterdam Museum, verdiepte zich in de vrouw Sophia Lopez Suasso, haar ongekende verzameling en met name de bijzondere fantasiehorloges die zij bij elkaar bracht. In deze lezing neemt hij u mee naar de wereld van de negentiende-eeuwse Amsterdamse vrouw Sophia Lopez Suasso.

 • Evenement

  Winterdag Kostuumvereniging

  20 jan 2018
  Nunspeet

  De jaarlijkse Winterdag van de Nederlandse Kostuumvereniging belooft een winterse aangelegenheid te worden. Het thema is winterkleding in al zijn facetten. 

 • Agenda Modemuze Afternoon Tea met de conservator Cromhouthuis
  Rondleiding

  Afternoon Tea met de conservator

  19 jan 2018
  Cromhouthuis, Amsterdam

  Een zeldzame gelegenheid om met conservator Thijs Boers over de tentoonstelling Goud! te lopen, de mooiste verhalen direct uit zijn mond te horen en vervolgens onder het genot van een uitgebreide high tea vragen te stellen en na te genieten. Dat is in een notendop de afternoon tea in het Cromhouthuis tijdens ‘Goud! Horloges en juwelen van Sophia Lopez Suasso’.

 • Agenda Modemuze “Les soirées d’appartements”: een avond in gezelschap van Lodewijk XIV Nieuwjaarsbal 2018 Vlaanderen
  Evenement

  Nieuwjaarsbal - “Les soirées d’appartements”: een avond in gezelschap van Lodewijk XIV

  18 jan 2018 tot 19 jan 2018
  Opera Ballet Vlaanderen, Gent

  In 1682 bedenkt Lodewijk XIV “Les soirées d’appartements” in Versailles. Het paleis is net voltooid en biedt een magnifiek decor om zijn residerende hovelingen bezig te houden. De hovelingen komen er eten, gokken, kaarten, biljart spelen en dansen op composities van Lully en tijdgenoten.

 • Evenement

  Open Dag Meesteropleiding Coupeur

  13 jan 2018
  Meesteropleiding Coupeur

  Proef de sfeer tijdens de Open Dagen! 

  De Open Dag geeft je een goed beeld van wat Meesteropleiding Coupeur jou te bieden heeft. Ontdek deze plek vol passie voor het kleermakersvak, creativiteit en ambitie!

  Tussen 12.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom om vragen te stellen, docenten en studenten te ontmoeten en divers werk van studenten te zien.

 • Tentoonstelling

  Mode vanuit mijn ogen - Deniz Fehmi

  10 jan 2018 tot 8 feb 2018
  VondelCS, Amsterdam

  Deniz Fehmi Demirezen werkt als grafisch ontwerper en illustrator. Zijn grote passie voor het oogstrelende Midden-Oosten vertaalt hij op een minimalistische wijze. VondelCS biedt Deniz Fehmi podium om zijn illustraties van zijn mode-interpretatie te tonen aan het publiek.

 • Agenda Modemuze Artist Weekend Women Craft Poetry Castrum Peregrini
  Evenement

  Artist Weekend: Women + Craft + Poetry

  15 dec 2017 tot 17 dec 2017
  Castrum Peregrini

  You are cordially invited to our second Artists Weekend: a weekend full of artist talks, presentations, conversations and poetry readings, from Friday December 15 till Sunday December 17 in Castrum Peregrini.

 • Lezing

  Judith Clark over ‘The Vulgar: Fashion Redefined’

  12 dec 2017
  Modemuseum Hasselt

  Modemuseum Hasselt (MMH) en Universiteit Hasselt organiseren een lezing over museologie en tentoonstellingspraktijk, met focus op de intrigerende tentoonstelling ‘The Vulgar: Fashion Redefined’ die momenteel loopt in MMH.

 • Evenement

  Modewedstrijd ‘fashion fest’

  9 dec 2017 tot 10 dec 2017
  Tropenmuseum Amsterdam

  Op zaterdag 9 december vindt de grande finale van de modewedstrijd ‘fashion fest’ plaats. Deze modewedstrijd is een co-creatie tussen MAFB, Tropenmuseum en Research Center for Material Culture. Samen presenteren zij de modetalenten van de toekomst.

 • Agenda Modemuze Legendary Trunks Louis Vuitton Beurs van Berlage
  Tentoonstelling

  Legendary Trunks - The Exhibition

  6 dec 2017 tot 18 feb 2018
  Beurs van Berlage, Amsterdam

  De tentoonstelling Legendary Trunks - The Exhibition is een fascinerende reis door meerdere generaties van Louis Vuitton's baanbrekende, innovatieve werken die zich kenmerken door ongeëvenaard vakmanschap.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling Museum Arnhem Window Shopper
  Tentoonstelling

  WINDOWSHOPPER

  2 dec 2017 tot 25 feb 2018
  Museum Arnhem, etalages binnenstad Arnhem

  Museum Arnhem en modelabel MAISON the FAUX slaan de handen ineen. Vanaf zaterdag 2 december worden lege etalages in de Arnhemse binnenstad als podium gebruikt voor een hoogstaande mode- en design tentoonstelling. De Arnhemse binnenstad wordt hiermee aantrekkelijker voor het winkelend publiek en ontwerptalent krijgt hiermee de kans om zich te laten zien.

 • Agenda Modemuze lezing Vrije Academie Paul Poiret Gemeentemuseum Den Haag
  Lezing

  Lezing Paul Poiret

  18 nov 2017
  Gemeentemuseum, Den Haag

  Gemeentemuseum Den Haag presenteert: Art Deco – Paris en Paul Poiret. Poiret was een couturier van grote gebaren. Ontwerper van exotische collecties. De eerste met een eigen parfum. Met ambities die verder reikten dan de mode alleen. Poiret streefde naar een totaalkunstwerk en betrok kunstenaars, vormgevers en architecten bij de ontwikkeling en promotie van zijn ontwerpen.

 • Symposium

  Jewellery Matters. Context and Material Research

  15 nov 2017 tot 17 nov 2017
  Rijksmuseum Amsterdam

  In November 2017 the Rijksmuseum will organize a two-day symposium on jewellery.

 • Agenda Modemuze sieraden en juwelen verzamelaars evenement The Joy of Collecting
  Evenement

  The Joy of Collecting

  11 nov 2017
  Tolhuis, Amsterdam

  The Joy of Collecting is a manifestation by Stichting Sieraden Collecties and Current Obsession, filled with interesting talks, Design Date rounds and Social Club sessions. During this afternoon we will look at the subject of collecting from a multidisciplinary point of view, while being surrounded by two exhibitions on collecting.

 • Evenement

  Open dag Meesteropleiding Coupeur

  11 nov 2017
  Meesteropleiding Coupeur

  Proef de sfeer van de Meesteropleding Coupeur tijdens de Open Dag in de Jan Maijenstraat 11-15 in Amsterdam. 

  De Open Dag geeft je een goed beeld van wat MOC jou te bieden heeft. Ontdek deze plek vol passie voor het kleermakersvak, creativiteit en ambitie!

 • Agenda Modemuze Sieraad Art Fair Amsterdam 2017. Beeld John Moore, UK picture Chris Bulezuik
  Evenement

  Sieraad Art Fair

  9 nov 2017 tot 12 nov 2017
  Westergasterrein, Amsterdam

  Alle liefhebbers van bijzondere sieraden, fashionista’s, design-afficionado’s en kunstkenners moeten 9 tot en met 12 november in de agenda vrijhouden. Die dagen wordt SIERAAD Art Fair gehouden in Amsterdam in de Gashouder van het WesterGasterrein. Wij drukken iedereen met klem op het hart aan nu al te gaan sparen, want de selectie voor dit najaar is ronduit spectaculair.

 • Agenda Modemuze Najaarssymposium Natuurlijk kleuren Textielcommissie Bacteria Dyeing Foto Waag Society
  Symposium

  Natuurlijk kleuren - Najaarssymposium Textielcommissie

  9 nov 2017
  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort

  De Textielcommissie organiseert op 9 november een symposium over het gebruik van natuurlijke kleurstoffen bij het verven van textiel, als gele wou en rode meekrap, of cochenilleluis, indigo, brazielhout en blauwhout, of korstmossen, schimmels en bacteriën. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar nieuwe ontwikkelingen, verfrecepten, verkleuring en sociaalhistorische contexten.

 • Agenda Modemuze Vintage Fashion Festijn november 2017 Amsterdam
  Evenement

  Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn

  5 nov 2017
  Jungle Amsterdam

  Ben jij een doorgewinterde vintagelover? Of zet je juist je eerste stappen op het vintage fashion pad? Dan is het Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn precies wat voor jou! Op 5 november toveren we ‘Jungle Amsterdam’ om in een waar vintage fashion paleis.

Pagina's