Agenda

 • Korset, collectie V&A, foto Vogue april via BnF
  Modemuze Meet Up

  Meet Up: Onopvallend en onmisbaar. Uitvindingen in de mode

  21 jun 2018
  Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143)

  Meet Up: Onopvallend en onmisbaar. Uitvindingen in de mode op donderdag 21 juni van 19.00-21.00 uur

 • Modemuze FASHIONCLASH Festival 2018_Lonneke van der Palen, concept Das Leben Am Haverkamp
  Evenement

  Fashion My Religion! FASHIONCLASH Festival

  15 jun 2018 tot 17 jun 2018
  Diverse locaties in Maastricht

  Meer dan 150 veelbelovende ontwerpers en podiumkunstenaars zullen aan het festival deelnemen uit landen zoals Nederland, Duitsland, Italië, Portugal, Mexico tot aan Australië (open-call t/m 01 april 2018). Talenten van de toekomst krijgen het podium in de SAMDecorfabriek op zaterdag, waaronder de MAFAD-afstudeerklas en het CLASH project.

 • Agenda Modemuze Atelier Meesteropleiding Coupeur
  Workshop

  Masterclasses en Open Ateliers Meesteropleiding Coupeur

  12 jun 2018 tot 19 jun 2018
  Meesteropleiding Coupeur, Amsterdam

  Altijd al willen weten hoe het er aan toe gaat bij de Meesteropleiding Coupeur of zelf graag (beter) op maat gemaakte kleding kunnen maken? De Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam stelt de deuren open voor kijkjes achter de schermen en zelf cursussen voor amateurs én gevorderden. Dit onder begeleiding van professionals die je alle kneepjes van het vak laten ervaren.

 • Agenda Modemuze ICOM Costume Conference 2018
  Congres

  ICOM Costume Committee Annual Meeting 2018

  10 jun 2018 tot 15 jun 2018
  Nederland

  We are very pleased to welcome you to the ICOM Costume Committee Annual Meeting 2018 website. The Annual Meeting will be hosted by the Centraal Museum in Utrecht, right in the center of The Netherlands. The conference forms part of the fashion exhibition Jan Taminiau, on display during the conference.

 • Evenement

  ZOMERAVOND MET JAN TAMINIAU X MIEKE BOON

  7 jun 2018
  Centraal Museum

  Deze zomer presenteren we Jan Taminiau: Reflections, een grootse tentoonstelling over het werk van Jan Taminiau. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het zijn werk getoond.

 • marie_antoinette_chemical_beauty
  Modemuze Meet Up

  Meet Up: Modemuze X Imagine IC – Chemical beauty

  7 jun 2018
  Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143)

  Meet Up: Modemuze X Imagine IC – Chemical beauty op donderdag 7 juni van 19.00-21.00 uur

 • Crinoline en Mary Quant mini jurk
  Modemuze Meet Up

  Meet Up: Shocking Fashions

  31 mei 2018
  Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143)

  Meet Up: Shocking Fashions  op donderdag 31 mei van 19.00-21.00 uur

 • Symposium

  Fashion Colloquium: Searching for the New Luxury  

  31 mei 2018 tot 1 jun 2018
  Arnhem

  During the ‘Fashion Colloquium: Searching for the New Luxury’ we will actively engage in in-depth conversations and explorations on the role of fashion in urgent socio-cultural, environmental and economic developments in contemporary society.

 • Campagnebeeld Masterclass 2 Sustainable Challenge
  Evenement

  Sustainable Challenge: Masterclass Capsule Wardrobe

  27 mei 2018
  Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam

  Een overvolle kast, maar nooit iets om aan te doen… Onvermijdelijk of is daar iets aan te doen? Op 27 mei slaan Amsterdam Fashion College en Modemuze weer de handen ineen voor de tweede masterclass binnen de Sustainable Challenge: Capsule Wardrobe.

 • Evenement

  Close to You: ruilhandel en hergebruik

  26 mei 2018
  Openluchtmuseum Arnhem

  Op zaterdag 26 mei vindt Close to You in het Nederlands Openluchtmuseum plaats. Een inspirerende samenwerking met een uitgebreid programma: ruilhandel en hergebruik is van alle tijden! Modeontwerpster Liselore Frowijn geeft een lezing, er is een rondleiding en een kledingruil. Toegang voor de eerste 100 mensen is gratis.

 • Evenement

  Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum

  26 mei 2018 tot 27 mei 2018
  Zuiderzeemuseum

  Op zaterdag 26 en zondag 27 mei is een diversiteit aan klederdrachten te bewonderen tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum. Met wel meer dan 150 personen in klederdracht geven verschillende klederdrachtgroepen op allerlei plekken in het buitenmuseum dans- en zangoptredens en presentaties.

 • Lezing

  De wereld van sits

  24 mei 2018
  Farm of the World, Huns

  Claudy Jongstra heeft zich voor haar nieuwe en monumentale werk Woven Skin laten inspireren door sitspatronen en -kleuren. Voor de food for thought-lezingenreeks organiseert Farm of the Worlds ‘De wereld van Sits’. Een middag over sits waarbij aandacht is voor de geschiedenis en tradities.

 • Evenement

  Sneakerness

  19 mei 2018 tot 20 mei 2018
  Kromhouthal, Amsterdam

  Dit jaar heeft Sneakerness weer heel wat in petto voor alle fashion- en sneakerliefhebbers. Amsterdam wordt met Pinksterweekend omgedoopt tot sneaker hotspot van de wereld.

 • Evenement

  Jane Austen Ball

  12 mei 2018
  Slot Zeist

  “My idea of good company...is the company of clever, well-informed people, who have a great deal of conversation; that is what I call good company.' 'You are mistaken,' said he gently, 'that is not good company, that is the best.” ― Jane Austen, Persuasion

 • Congres

  European Master Tailor Congres 2018

  10 mei 2018 tot 13 mei 2018
  Zaandam

  Van 10 tot en met 13 mei 2018 vindt dit Europees congres van kleermakers plaats in Zaandam. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement staat uitwisseling van kennis tussen Europese collega's op gebied van techniek, innovatie en ambacht centraal.

 • Evenement

  ZOMERAVOND MET JAN TAMINIAU X PASCALE GATZEN

  3 mei 2018
  Centraal Museum

  Deze zomer presenteert het Centraal Museum Jan Taminiau: Reflections, een grootse tentoonstelling over het werk van Jan Taminiau. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het zijn werk getoond.

 • Evenement

  Live restauraties in CollectieLab

  29 apr 2018
  Stedelijk Museum Breda

  In het CollectieLab zijn objecten uit het depot te zien waar we meer over willen weten. Het museum doet kunsthistorisch en technisch onderzoek naar de schilderijen, religieuze voorwerpen en kostuums in deze ruimte en iedereen mag meekijken en meedenken tijdens dit proces! 

 • Evenement

  Feestelijke (her)opening nieuwe Tassenmuseum

  24 apr 2018
  Tassenmusem Hendrikje

  Na bijna drie maanden renoveren is het dan eindelijk zover: dinsdagavond 24 april 2018 openen we op feestelijke wijze de nieuwe derde verdieping. We nodigen je graag uit om als eerste te komen kijken!

 • Promo Masterclass Sustainable Challenge, Amsterdam Fashion College en Modemuze.
  Evenement

  Masterclass Sustainable Challenge

  15 apr 2018
  Tropenmuseum Amsterdam

  Een masterclass over bewuste keuzes voor je garderobe: op 15 april 2018 geven Amsterdam Fashion College en Modemuze de masterclass Sustainable Challenge tijdens het programma Swap it! Nairobi in het Tropenmuseum in Amsterdam.

 • Royal Pavilion & Museums, Brighton & Hove
  Evenement

  Swap it! Nairobi

  15 apr 2018
  Tropenmuseum Amsterdam

  Op zondag 15 april organiseert het Tropenmuseum samen met Kameleon Concepts een thrift social, oftewel een koop en upcycle event. Het Keniaanse stylingduo 2ManySiblings brengen deze razend populaire koop en upcycle markt vanuit Nairobi naar Nederland. Bezoek tijdens dit event de markt, krijg styling tips, laat je fotograferen, luister muziek en maak zelf samosa’s met Mama Kenia.

 • Evenement

  Open dag Meesteropleiding Coupeur

  14 apr 2018
  Meesteropleiding Coupeur Amsterdam

  Proef de sfeer tijdens de Open Dagen! 

  De Open Dag geeft je een goed beeld van wat Meesteropleiding Coupeur jou te bieden heeft. Ontdek deze plek vol passie voor het kleermakersvak, creativiteit en ambitie!

  Tussen 12.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom om vragen te stellen, docenten en studenten te ontmoeten en divers werk van studenten te zien.

 • Agenda Modemuze Voorjaarssymposium 2018 ZIJDE Textielcommissie. Zijde cocons
  Symposium

  Voorjaarssymposium 2018: ZIJDE

  12 apr 2018
  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort

  De Textielcommissie organiseert op 12 april een symposium over zijde. Hier wil de Textielcommissie zoveel mogelijk ontwikkelingen op het gebied van deze sterke, zachte en knisperende stof laten zien.

 • Sieraden van Karin van Paassen. Foto: Adriaan Backer.
  Tentoonstelling

  OriGin

  25 mrt 2018 tot 12 mei 2018
  Galerie Guthschmidt in Den Haag

  Karin maakte in 2017 porseleinen bedels in Jingdezhen, dè porseleinstad in China, in samenwerking met lokale ambachtslieden. In deze dynamische werkomgeving wordt al meer dan 1700 jaar porselein gemaakt, door bedrijven, Chinese en internationale hedendaagse ontwerpers en kunstenaars.

 • Agenda Modemuze Sieradentaxatiedag Cromhouthuis
  Evenement

  Sieraden Taxatiedag

  24 mrt 2018
  Cromhouthuis, Amsterdam

  Wellicht heeft u een mooi erfstuk liggen waarvan u de herkomst graag wilt weten. Twijfelt u of de oorbellen die u graag draagt echt zijn? En wat zou het horloge waard zijn dat vergeten in het nachtkastje ligt? Martijn Akkerman, bekend als juwelenexpert van het populaire tv-programma Tussen Kunst & Kitsch, zit klaar om u alles te vertellen over uw sieraden.

Pagina's