Agenda

 • Lezing

  Judith Clark over ‘The Vulgar: Fashion Redefined’

  21 nov 2017
  Modemuseum Hasselt

  Modemuseum Hasselt (MMH) en Universiteit Hasselt organiseren een lezing over museologie en tentoonstellingspraktijk, met focus op de intrigerende tentoonstelling ‘The Vulgar: Fashion Redefined’ die momenteel loopt in MMH.

 • Agenda Modemuze lezing Vrije Academie Paul Poiret Gemeentemuseum Den Haag
  Lezing

  Lezing Paul Poiret

  18 nov 2017
  Gemeentemuseum, Den Haag

  Gemeentemuseum Den Haag presenteert: Art Deco – Paris en Paul Poiret. Poiret was een couturier van grote gebaren. Ontwerper van exotische collecties. De eerste met een eigen parfum. Met ambities die verder reikten dan de mode alleen. Poiret streefde naar een totaalkunstwerk en betrok kunstenaars, vormgevers en architecten bij de ontwikkeling en promotie van zijn ontwerpen.

 • Symposium

  Jewellery Matters. Context and Material Research

  15 nov 2017 tot 17 nov 2017
  Rijksmuseum Amsterdam

  In November 2017 the Rijksmuseum will organize a two-day symposium on jewellery.

 • Agenda Modemuze sieraden en juwelen verzamelaars evenement The Joy of Collecting
  Evenement

  The Joy of Collecting

  11 nov 2017
  Tolhuis, Amsterdam

  The Joy of Collecting is a manifestation by Stichting Sieraden Collecties and Current Obsession, filled with interesting talks, Design Date rounds and Social Club sessions. During this afternoon we will look at the subject of collecting from a multidisciplinary point of view, while being surrounded by two exhibitions on collecting.

 • Evenement

  Open dag Meesteropleiding Coupeur

  11 nov 2017
  Meesteropleiding Coupeur

  Proef de sfeer van de Meesteropleding Coupeur tijdens de Open Dag in de Jan Maijenstraat 11-15 in Amsterdam. 

  De Open Dag geeft je een goed beeld van wat MOC jou te bieden heeft. Ontdek deze plek vol passie voor het kleermakersvak, creativiteit en ambitie!

 • Agenda Modemuze Sieraad Art Fair Amsterdam 2017. Beeld John Moore, UK picture Chris Bulezuik
  Evenement

  Sieraad Art Fair

  9 nov 2017 tot 12 nov 2017
  Westergasterrein, Amsterdam

  Alle liefhebbers van bijzondere sieraden, fashionista’s, design-afficionado’s en kunstkenners moeten 9 tot en met 12 november in de agenda vrijhouden. Die dagen wordt SIERAAD Art Fair gehouden in Amsterdam in de Gashouder van het WesterGasterrein. Wij drukken iedereen met klem op het hart aan nu al te gaan sparen, want de selectie voor dit najaar is ronduit spectaculair.

 • Agenda Modemuze Najaarssymposium Natuurlijk kleuren Textielcommissie Bacteria Dyeing Foto Waag Society
  Symposium

  Natuurlijke kleuren - Najaarssymposium Textielcommissie

  9 nov 2017
  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort

  De Textielcommissie organiseert op 9 november een symposium over het gebruik van natuurlijke kleurstoffen bij het verven van textiel, als gele wou en rode meekrap, of cochenilleluis, indigo, brazielhout en blauwhout, of korstmossen, schimmels en bacteriën. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar nieuwe ontwikkelingen, verfrecepten, verkleuring en sociaalhistorische contexten.

 • Agenda Modemuze Vintage Fashion Festijn november 2017 Amsterdam
  Evenement

  Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn

  5 nov 2017
  Jungle Amsterdam

  Ben jij een doorgewinterde vintagelover? Of zet je juist je eerste stappen op het vintage fashion pad? Dan is het Vintage Fashion (& Make-Over) Festijn precies wat voor jou! Op 5 november toveren we ‘Jungle Amsterdam’ om in een waar vintage fashion paleis.

 • Evenement

  Museumnacht: trendtalk Chemical Beauty?

  4 nov 2017
  Imagine IC Amsterdam

  Museumnacht bij Imagine IC in Amsterdam Zuidoost: laat je eens verrassen door een sprankelend programma buiten de grote musea van de N8.

 • Evenement

  Museumnacht: DIY-workshop DRAG YOUR BAG

  4 nov 2017 tot 5 nov 2017
  Tassenmuseum Hendrikje

  In Tassenmuseum Hendrikje vind je de meest bizarre, mooie en fantasierijke tassen. Elke tas vertelt zijn eigen verhaal; over fashion, kunst, technieken en gewoontes in een bepaalde periode. Ontdek unieke historische exemplaren, tijdloze klassiekers van Dior en Versace en bijzondere ontwerpen van opkomende designers. 

 • Agenda Modemuze Fashionclash Fashion Film Festival 2017
  Evenement

  Fashionclash Fashion Film Festival

  3 nov 2017 tot 5 nov 2017
  Maastricht

  Fashionclash Fashion Film Festival is het eerste internationale filmfestival in Nederland gericht op het ‘fashion film’ genre. Het programma met vertoningen van meer dan 60 korte fashion films, workshops, fashion film talks en expositie biedt een podium aan zowel opkomende als gevestigde filmmakers en ontwerpers die experimenteren met het genre.

 • Agenda Modemuze Fair Fashion Festival oktober 2017 Utrecht
  Evenement

  Fair Fashion Festival

  22 okt 2017
  De Winkel van Sinkel en het Stadhuisplein in Utrecht

  Het Stadhuisplein, het Stadhuis en de Winkel van Sinkel in Utrecht kleuren groen op zondag 22 oktober. Het Fair Fashion Festival viert die dag haar 5-jarig jubileum met een feestelijk programma. Het festival hoopt deze dag zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met verantwoorde merken en is dan ook gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

 • Modemuze Meet Up

  Meet up #4: restauratoren uit de mode

  22 okt 2017
  Centraal Museum Utrecht

  Het lijkt een tegenstrijdige gedachte: als je je beroep goed beoefent, zien bezoekers niet dat je eraan te pas bent gekomen. In het museum zijn goede mannequinage (aankleden van mannequins) en restauratie van beschadigde of kwetsbare kleding essentieel bij het maken van modetentoonstellingen en het bewaren van kleding.

 • Agenda Modemuze, Première We Margiela, Museum Boijmans Van Beuningen, 22 oktober 2017
  Evenement

  We Margiela - Wereld filmpremière

  22 okt 2017
  Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

  Op zondag 22 oktober vindt in Museum Boijmans Van Beuningen de wereldpremière van We Margiela plaats. In de documentaire van het Rotterdamse mint film office vertellen mede-oprichter Jenny Meirens en het creatieve team voor het eerst het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela.

 • Agenda Modemuze tentoonstelling 2017 Beyond Context Mart Visser beeld zomer 1996
  Tentoonstelling

  Beyond Context - Mart Visser

  17 okt 2017 tot 19 nov 2017
  The Arthesia, Amsterdam

  Couturier Mart Visser presenteert dit najaar zijn 50ste Haute Couture collectie. Al 25 jaar kleedt de modeontwerper Nederlandse vrouwen. Een mooie aanleiding om in Amsterdam een tijdelijk museum met een concept store te openen. Met ‘Beyond Context’ toont Mart Visser de ultieme synergie tussen zijn drie disciplines: Haute Couture, prêt-à-porter en Artwork.

 • Evenement

  Historische (kleding) markt

  14 okt 2017
  Rhenen

  Ben je geïnteresseerd in re-enactment, Jane Austen, historische mode en accessoires? Kom dan op zaterdag 14 oktober 2017 naar de Historische markt in Rhenen!

 • Agenda Modemuze Docu Kijken kijken niet kopen - Pakhuis de Zwijger Beeld Marc Deurloo
  Symposium

  Kijken kijken niet kopen - Docu

  13 okt 2017
  Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

  Documentairemaker Sara Blom heeft een jaar lang de start-up ReBlend gevolgd. Samen met modeontwerpster Melanie Brown werkt ReBlend aan de éérste high end modecollectie die gemaakt is van 100% gerecycled garen. Hiermee willen ze aandacht voor de grote verspilling van textiel binnen de mode-industrie.

 • Workshop

  Weekend workshop middeleeuwse mutsen

  7 okt 2017 tot 8 okt 2017
  Textile Research Centre Leiden

  In het weekeinde van 7-8 oktober a.s. geeft mevr. dr. Chrystel Brandenburgh, stadsarcheologe van Leiden en deskundige op het gebied van middeleeuws textiel en kleding, een interactieve weekend workshop over vroegmiddeleeuwse hoofdbedekkingen.

 • Evenement

  Fashion Cities Africa Weekend

  7 okt 2017 tot 8 okt 2017
  Tropenmuseum Amsterdam

  Wat steek jij op van de bruisende creativiteit van Afrikaanse ontwerpers? Kruip achter de naaimachine voor een masterclass van een bekende ontwerper, bekijk 'Fashion Cities Africa' met een tailored tour of pak een talk of workshop mee.

 • Dutch Sustainable Fashion Week, 2017. Foto: Rosa van Ederen.
  Evenement

  Dutch Sustainable Fashion Week

  6 okt 2017 tot 15 okt 2017
  Heel Nederland

  Van vrijdag 6 t/m zondag 15 oktober 2017 vinden er tientallen events plaats door heel Nederland.

 • Modemuze Meet Up

  Meet up #3: visionairen uit de mode

  5 okt 2017
  Centraal Museum Utrecht

  Hoe is de tentoonstelling Uit de Mode tot stand gekomen? Hoe gaan een ontwerper en een conservator te werk om samen een modetentoonstelling vorm te geven? Hoe kunnen we kijken naar deze interdisciplinaire samenwerking en wat brengt de toekomst voor Maison the Faux en het Centraal Museum?

 • Agenda Modemuze conferentie Londen Association of Dress Historians oktober 2017
  Congres

  International Conference of Dress Historians

  3 okt 2017 tot 28 okt 2017
  The Art Workers Guild, London

  The border has emerged as a key conceptual device in recent political and social history. Join us in our conference with the topic INTERWOVEN: Dress that Crosses Borders and Challenges Boundaries as we consider the role of dress in transcending historical boundaries that operated to denote traditional divisions of gender, class, and nationality, among others.

 • Opening Vrouwen van Rotterdam. Foto: Thijs ter Hart.
  Evenement

  Finissage Vrouwen van Rotterdam

  1 okt 2017
  Museum Rotterdam

  We nodigen je van harte uit voor de finissage van de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam. Zondag 1 oktober is de laatste kans om de tentoonstelling te zien én meteen aan te sluiten bij een lezing, rondleiding of modeshow.

 • Evenement

  Ambacht in Beeld

  23 sep 2017 tot 24 sep 2017
  De Hallen, Amsterdam

  Kom kijken, beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken. Met internationale filmvertoningen, workshops, lezingen, demonstraties, performances en masterclasses is het Ambacht in Beeld Festival hét festival over ambacht. Het festival richt zich expliciet op topambachten, vakmanschap en meesterschap.

Pagina's