Tweedelige japon, knielange rok met mouwloze hes, beiden van stevig katoen, zwart, wit en blauw dessin van brede kwaststrepen, "Cargelli"

 

Tweedelige japon bestaande uit een knielange rok (2) met een mouwloze hes (1). De hes heeft smalle kort gestrikte schouderbanden en een ronde hals en zeer grote armsgaten. Coupenaden bij de buste...

Maker
Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
Objectnummer
61930
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1963
Herkomst
1984.11.28

Tweedelige japon bestaande uit een knielange rok (2) met een mouwloze hes (1). De hes heeft smalle kort gestrikte schouderbanden en een ronde hals en zeer grote armsgaten. Coupenaden bij de buste en in de hals achter. De hes is gerend en gevoerd. De stof is schuin van draad gebruikt. Daardoor loopt het dessin van brede verfkwaststrepen diagonaal. In de linker zijnaad onder de oksel loopt een ritssluiting tot net boven de onderrand. De rok is iets getailleerd en tot op de knie. Middenvoor is een brede zwarte bies met een knoopsluiting. Op beide voorpanden een steekzak met brede zwarte zakklep. De stof voor de rok is recht van draad genomen waardoor het dessin van brede verfkwaststrepen horizontaal loopt. De rok heeft een zwarte voering.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie