Knielange japon met korte mouwen, wit piqué met ingeweven bloemen met witte en rode ronde harten en geappliqueerd bloemetjes, "Cargelli"

 

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van deze japon: "Wit piqué zomerjapon - collectie 1970 / Deze japon is getailleerd en heeft achter twee wijd vallende banen....

Maker
Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
Objectnummer
67284
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1970
Herkomst
1992.06.08

Uit het boekje 'Mode zien met Cargelli', een beschrijving door hemzelf van deze japon: "Wit piqué zomerjapon - collectie 1970 / Deze japon is getailleerd en heeft achter twee wijd vallende banen. De dubbelgeweven stof heeft een 4 cm groot ruitmotief met in de ruiten margrietvormen met om en om een rood en wit hartje. Het Empirevormig bovenlijfje is met wit kanten bloemetjes bezet, het split M.V. wordt met een strik samen gehouden. Op het laatste blad ziet u de strik op ware grote. Het model heeft M.V. een naad en loopt het voorpand door tot halverwege het achterpand. middenachter heeft een schuin geknipte naad waarin de ritssluiting van 44 cm. Het ronde decolleté valt breed naar de schouders en heeft het model kleine ingezette mouwtjes. De japon is met witte zijde gevoerd."

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie