Parasol

 

Parasol, met ivoren vouwsteel, waarvan het onderste gedeelte bewerkt is in de vorm van schakels, koorden en bolletjes. Zwart kanten dek (Chantilly kant) op witte zijde met geschulpte rand, voering...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 14604
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1855 - 1870
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse accessoires van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
aankoop 1971 aankoop 1971-03-08

Parasol, met ivoren vouwsteel, waarvan het onderste gedeelte bewerkt is in de vorm van schakels, koorden en bolletjes. Zwart kanten dek (Chantilly kant) op witte zijde met geschulpte rand, voering van cremekleurige zijde met geschulpte rand met ingestanste bloemmotieven, Op het dek een ivoren knop, op dezelfde manier bewerkt met koorden en bolletjes, met een zwart zijden dubbele kwast. Spaken van balein, uitlopend in ivoren knopjes. Aan de steel een gladde metalen schuif. In gesloten toestand werd de parasol aan de knop in de hand gedragen. De vouwsteel heeft een extra knikmogelijkheid aan de bovenkant van de steel. Uitzonderlijk bewerkte steel. In de mode rond 1860-1870, met het zwarte kanten dek.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie