Parasol

 

Parasol, met ivoren vouwsteel, waarvan het onderste gedeelte bewerkt is met bloemmotieven. Cremekleurig zijden dek, waarover zwart handgekloste kant (Le Puy), voering van cremekleurige zijde met...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 20517
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1860 - 1870
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse accessoires van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 2000 schenking 2000-08-21

Parasol, met ivoren vouwsteel, waarvan het onderste gedeelte bewerkt is met bloemmotieven. Cremekleurig zijden dek, waarover zwart handgekloste kant (Le Puy), voering van cremekleurige zijde met geschulpte rand met ingestanste bloemmotieven, Nieuw aangebracht tussendek van cremekleurige ripszijde. Op het dek een ivoren bewerkte ringvormige knop. Spaken van balein, met benen knoppen. Steel met koperen schuif, bewerkt met geometrische motieven. In gesloten toestand werd de parasol aan de ring in de hand gedragen. De vouwsteel heeft een extra knikmogelijkheid aan de bovenkant van de steel. In de mode rond 1860-1870, met het zwarte kant met geometrische ornament, vierkante schakels naast bloemmotieven.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie