Parasol

 

Parasol, met ivoren steel, waarvan het onderste gedeelte van metaal ingezet met roze glas stenen en turqoise stenen, met geemailleerd motief. Zwart Chantilly kanten dek op beige zijde met...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 1298
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1860 - 1870
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse accessoires van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking schenking

Parasol, met ivoren steel, waarvan het onderste gedeelte van metaal ingezet met roze glas stenen en turqoise stenen, met geemailleerd motief. Zwart Chantilly kanten dek op beige zijde met geschulpte rand. Voering van crèmekleurige zijde met geschulpte rand en ingestanste bloemmotieven, Op het dek een knop, van metaal ingezet met roze glas stenen en turqoise stenen, met geemailleerd motief. Op het dek, rond de knop, een vastgenaaid zwart ripszijden lint. Het lint is later toegevoegd. Spaken van balein. Steel van ivoor, met koperen schuif met bloemmotief. Schuif is niet meer functioneel. In gesloten toestand werd de parasol aan de knop in de hand gedragen. Knop en steel doen oosters aan. Ongebruikelijk exemplaar, vrij klein model, passend in de mode 1860-1870.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie