Gebloemd jak wit met bloemtakjes bedrukt

 

Bedrukt damesjakje van katoen, gevoerd met linnen. De sof is in batik techniek geverfd met geel en blauw. Daaroverheen is een gestilleerd takje met blaadjes in bruin gedrukt. Het halve achterpand...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
3101
Instelling
Huis Van Gijn
Periode
1775/1800

Bedrukt damesjakje van katoen, gevoerd met linnen. De sof is in batik techniek geverfd met geel en blauw. Daaroverheen is een gestilleerd takje met blaadjes in bruin gedrukt. Het halve achterpand loopt door over de schouder in het voorpand, waarbij de mouw deels is aangeknipt. Middenachter is een naad. Vanaf de taille (geen taillenaad!) is middenachter een dubbele stolplooi. Aan beide zijde is vanaf de taille (Geen taille naad!) een dubbele stolplooi. Het achterpand heeft een lage V-hals. Het voorpand heeft een lage V-hals en enigszins rond. De sluiting is met 5 haken en ogen en een dun ecrukleurig biesje. Links zit aan de binnenkant boven de sluiting voor twee haakjes. De driekwart mouw is met twee stukken stof verlengd waarbij het onderste deel enigszins schuin is aangenaaid. Het geheel is met linnen gevoerd.

Damesjak, met mouwen tot even over de ellebogen; sluiting aan de voorkant - onder de V-hals- met haken en ogen; Het jakje is groen ( geel over blauw gedrukt! ) met grillig- golvende gele lijnen en blauwe rondjes, in elk waarvan een zwart, vegetatief ornamentje. Witte voering. Het gedeelte van de rug, onder de taille, valt ruim, door de drie groepjes plooien aan de taille.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie