Ensemble bestaande uit jasje en gebloemde jurk

 

Gedempte tinten en lieflijke silhouetten met wazige bloemenprints scheppen een romantisch beeld voor Paul Smiths wintercollectie 2013. Bloemen zijn vanaf de beginjaren een geliefd onderwerp van...

Doorzoek de website met tags
Maker
Paul Smith (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2014.0003
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
2013/2014

Gedempte tinten en lieflijke silhouetten met wazige bloemenprints scheppen een romantisch beeld voor Paul Smiths wintercollectie 2013. Bloemen zijn vanaf de beginjaren een geliefd onderwerp van Paul Smith. Aanvankelijk gebruikte hij deze motieven als blikvanger in voeringen en andere details. Dit ensemble bestaat uit een stoere motorjack gecombineerd met een jurk in romantisch bloemenmotief.

Gedempte tinten en lieflijke silhouetten met wazige bloemenprints scheppen een romantisch beeld voor Paul Smiths wintercollectie 2013. Bloemen zijn vanaf de beginjaren een geliefd onderwerp van Paul Smith. Aanvankelijk gebruikte hij deze motieven als blikvanger in voeringen en andere details. Dit ensemble bestaat uit een stoere motorjack gecombineerd met een jurk in romantisch bloemenmotief. Jurk met blauw, groen, roze bloembedrukking in polyester. Ronde halsuitsnijding is afgewerkt met een smalle boord, die onderbroken is in het midden. Het voorpand heeft een smal schouderplatstuk. Lijfje is licht gecentreerd door nepen. De gerende rok is glad aangestikt en heeft een springplooi in het voorpand. Zakken in naad. De korte mouwen zijn afgewerkt met een boord. De jurk sluit met een ritssluiting in de rug. Het lijfje is gedubbeld met een roze voering. De rok is gedubbeld met een blauwe voering. Kort wollen vest met kleine rechtopstaande kraag die sluit met een drukknoop. Opgaande naden in het voorpand. Op de schouders in voorste en rug een ingezet platstuk, dat horizontaal doorstikt is. De rug heeft boven de lenden een hoekig ingezet stuk. Vanuit dit stuk vertrekken schuine naden naar de schouder en een middenrugnaad. Het voorpand heeft een leren pat met een zwarte, plastic ritssluiting en een drukknoop in de lenden. Het rechtervoorpand heeft een verticale zak met zwarte ritssluiting en het linkervoorpand heeft twee horizontale zakken met een zwarte ritssluiting. Mouwen zijn in zwart leder en zijn aan de schouders en op ellebooghoogte horizontaal doorstikt. Aan de pols in de elleboognaad een zwart plastic ritssluiting. De vest is gewatteerd en gedubbeld met stroken voering in verschillende kleuren. Aan de binnenkant van de vest op beleg voorste een gestikt etiket om in te vullen met opschrift: 'Paul Smith LTD Made for you. Name:.. Date:.... NO:...London, Nottingham, England'.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie