Hemd met witte, zwarte en blauwe bedrukking in pied-de-poulemotief

 

Paul Smith start zijn modecarrière in de jaren 1970 met het ontwerpen van mannenkleding. Een opmerkelijke verdienste is zijn metamorfose van het klassieke mannenpak. Door een mix van Britse...

Doorzoek de website met tags
Maker
Paul Smith (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2014.0002
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
2013/2014

Paul Smith start zijn modecarrière in de jaren 1970 met het ontwerpen van mannenkleding. Een opmerkelijke verdienste is zijn metamorfose van het klassieke mannenpak. Door een mix van Britse traditie met humor en onconventionele details maakte hij deze elitaire kleding toegankelijk voor een groter publiek. Typisch voor het merk zijn het gebruik van felle kleuren, prints en elementen uit andere culturen. De wintercollectie 2013 staat, in tegenstelling tot de heersende trend, in het teken van 'optimisme in moeilijke tijden'. Opvallend zijn het gevarieerde kleurenpalet en het uitvergrote pied-de-poulemotief.

Paul Smith start zijn modecarrière in de jaren 1970 met het ontwerpen van mannenkleding. Een opmerkelijke verdienste is zijn metamorfose van het klassieke mannenpak. Door een mix van Britse traditie met humor en onconventionele details maakte hij deze elitaire kleding toegankelijk voor een groter publiek. Typisch voor het merk zijn het gebruik van felle kleuren, prints en elementen uit andere culturen. De wintercollectie 2013 staat, in tegenstelling tot de heersende trend, in het teken van 'optimisme in moeilijke tijden'. Opvallend zijn het gevarieerde kleurenpalet en het uitvergrote pied-de-poulemotief. Katoenen overhemd met wit, zwart en blauwe bedrukking van pied-de-poule. De zoom is afgerond. De voetkraag is verstevigd met baleinen. Horizontaal platstuk in de rug. Centragenepen in de rug. De lange mouwen hebben een polsboord en een kapelsplit. Het hemd en de polsboorden sluiten met knoop en knoopsgat.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie