Het Wilde Oog: Grensverleggers

 
  HET WILDE OOG: GRENSVERLEGGERS
feb '22 16
apr '22 11
Tentoonstelling
Stadsschouwburg Utrecht
Tijd
10:00 - 18:00

Foto-expositie in de Stadsschouwburg Utrecht

Spakenburg vormt al 20 jaar de biotoop voor de projecten van Het Wilde Oog (Hans Lemmerman/Inge van Run). Plaats waar het gemeenschapsgevoel belichaamd werd door vrouwen in klederdracht en vissers.

De Wilde Ogers zetten een vernieuwde erfgoed-koers uit: tradities worden in beweging gezet. Richting geënsceneerde fotografie en videografie; richting performance en hedendaagse vormgeving. In ‘Grensverleggers’ zijn zes kostuumvormgevers uitgenodigd, werkzaam in de podiumkunsten, om een kostuum te maken: Eén die een Spakenburgse techniek uit visserij en klederdracht als inspiratie kent. De kostuums worden gedragen door zes theatervernieuwers. Zij die het levensgevoel in de jaren 80/90 gestalte gaven in hun voorstellingen. Van Gerardjan Rijnders tot Marcel Musters. Dit resulteert in een serie verrassende foto’s.

Het Wilde Oog wenst het kijken in dwarsverbindingen te stimuleren. De wereld van Spakenburgs erfgoed, die van kostuumvormgeving en die van kunsticonen Joseph Beuys en Pina Bausch schuiven in en over elkaar heen. Culturele rijkdom vormt het resultaat.

Kostuumvormgevers: Aziz Bekkaoui, Lisanne Bovée/Jan Koelewijn, Petra Bresser, Linda Eijssen/Sam van den Bosch, Dorien de Jonge, Mirjam Pater

Van 16 februari tot 11 april

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ 
Utrecht

 

Foto: Het Wilde Oog / Heleen Jonkman