Namiddagjurk van violetkleurige kunstzijde in fantasiekettingsatijn, garnering van bruin bont en gouddraadborduursel

 

Blauw inventariskaartje: Namiddagjurk van violetkleurige kunstzijde in een fantasie kettingsatijn(?). Garnering van bruin bont en borduursel van gouddraad in tamboureersteek.

Inventarisformulier:...

Maker
Maison de Paris [onbekend] (modehuis)
Objectnummer
0450544
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1928/1929

Blauw inventariskaartje: Namiddagjurk van violetkleurige kunstzijde in een fantasie kettingsatijn(?). Garnering van bruin bont en borduursel van gouddraad in tamboureersteek.

Inventarisformulier: Japon van violetkleurige rayon in een fantasiekettingsatijn, garnering van bruin bont en borduursel van gouddraad, opgezet met tamboureersteek. Rechte hemdlijn tot de heup, vervolgens licht uitlopend naar de zoom. Lengte tot aan de kuit. Ronde hals waarlangs een circa 8 cm brede halsshawl van de stof is vastgezet, die boven het 17 diepe halssplit middenvoor los toegeknoopt kan worden. Deze cravate is onderaan afgezet met een 6 cm-rand van bruin bont, waarboven een randborduursel van gouddraad. Vanaf de voorschouders loopt een 27 cm lange coupenaad, bovenaan begeleid door enkele rimpeltjes. In het verlengde hiervan loopt een biais afgebiesde split met een tegenvoering van de stof, waarop een verticaal goudborduursel dat door de split zichtbaar is. Aan de binnenzijde van deze 26 cm lange splitten zijn tien bolvormige knoopjes van de stof geplaatst. Onderaan elke split is een waaiervormige incrustatie van de stof geplaatst, voorzien van gezigzagd en recht goudborduursel en onderaan van een 2 cm breed bontrandje. Vanaf de ronde onderkant van deze incrustaties loopt links en rechts een 10 cm breed stofbaantje wat zich naar de zoom toe verbreedt tot 26 cm. Ter hoogte van de punt van de voorpandincrustaties is links en rechts een half rugceintuurtje gezet dat met een puntig uiteinde 6 cm van elke kant van het voorpand beslaat en op de rug afhangt en daar over elkaar gezet is. Over het midden van het ceintuurtje loopt een gouddraadborduursel.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie