The Fabric of Time

 
jun '18 03
sep '18 30
Tentoonstelling
Oranjerie landgoed Twickel

Een foto-boekproject over liefde en vergankelijkheid, geïnspireerd op de textielcollectie van kasteel Twickel. Presentatie kunstwerken en kunstboek van Ellen Korth.

Beeldend kunstenaar Ellen Korth uit Deventer heeft een kunstboek gemaakt over de historische onderkleding uit de collectie van het kasteel. Na een lange periode van onderzoek en fotografie maakte zij volledig handmatig het boekwerk in een eerste gelimiteerde oplage. De kledingstukken zijn gefotografeerd op een lichtbak en zijn stuk voor stuk geprint op Japans Awagami papier. Elke afdruk en elke vervorming van het papier is weer anders en uniek. Een zeer tijdrovend en precies werk. De prints zijn op Japanse wijze met de hand gebonden en in preeg voorzien van teksten van de dichter Pablo Neruda.

Ellen heeft met eerdere kunstboeken internationale onderscheidingen in de wacht gesleept. De presentatie van dit kunstboek en een expositie met enkele grote werken en objecten uit het kasteel is vanaf zondag 3 juni 2018 in de Oranjerie te zien onder de titel The Fabric of Time.

Boek en kunstwerken zijn te koop. Informatie: in de Oranjerie en/of bij Ellen Korth.

Zie website landgoed Twickel