Zomerjurk van oranje katoenen voile met brochémotieven van wit kunstzijden velours, delen van oranje zijden crêpe de Chine, ingenaaide onderjurk

 

Eerdere invoer: Japon met ingenaaide onderjurk.

Blauw inventariskaartje: Zomerjurk van oranje katoenen voile met brochémotieven van wit velours, oranje zijden crêpe de Chine.

Inventarisformulier:...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
0450553
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1928

Eerdere invoer: Japon met ingenaaide onderjurk.

Blauw inventariskaartje: Zomerjurk van oranje katoenen voile met brochémotieven van wit velours, oranje zijden crêpe de Chine.

Inventarisformulier: Oranje zomerjapon met witte brochémotieven in velours. Katoenen feloranjekleurige voile met brochémotieven van witte velours in kunstzijde. Rokdelen en onderjapon van zijden crêpe de Chine. A) Recht lijf, ovale halsuitsnijding en inrimpelingen circa 4 cm hoog op de schouders van het voorpand, aan de zijkanten van de verlaagde taillelijn is het lijf iets ingerimpeld aan de rok gezet. Rok heeft middenvoorbaan van circa 24 cm breed met naad in het midden, zijbanen van circa 26 cm breed met naad in het midden, middenachterbaan van circa 25 cm, allen van de japonstof. Zowel de overgang van het verticaal genomen patroon van het lijf en de rok, als de breedte van de als corresponderend bedoelde zijpanden, geven blijk van slordigheid. Tussen de rokbanen zijn vier puntvormige biaisgeknipte uitspringende plooien gezet van oranje crêpezijde, breedte onderaan 50 cm. De rokzoom en de halslijn zijn biais afgebiesd met dezelfde stof. De lange ingezette mouw heeft vanaf de elleboog een dwarsgenomen gedeelte, onderaan sterk ingerimpeld aan een 2 cm breed polsbandje van de stof gezet, dat sluit met een drukknoopje en afhangende uiteinden heeft. B) De oorspronkelijk losse onderjurk van oranje crêpe de Chine is op heuphoogte en bij de schouderbandjes vastgezet. C) Losse band van de japonstof, misschien als haarband gedragen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie