Vest (man) of kamizool

 

Herenvest met mouwen van gele moirézijde, veelkleurig geborduurd. Voorpanden, zakkleppen en onderkant van de mouwen zijn van moirézijde en geborduurd met veelkleurige zijde in grote...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
1001820
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1730/1750

Herenvest met mouwen van gele moirézijde, veelkleurig geborduurd. Voorpanden, zakkleppen en onderkant van de mouwen zijn van moirézijde en geborduurd met veelkleurige zijde in grote bloem-takornamenten. Ronde hals, afgewerkt met de zijden stof. De voorpanden zijn voor iets rond gesneden en opzij onder de taille sterk schuin uitlopend. Op het voorpand zijn de accolade vormige zakkleppen genaaid, waaronder een diepe zak; onder de zakkleppen drie kleine stofknoopjes. Twee rugpanden van geel linnen tot de taille, daaronder van effen gele moiré zijde, opzij sterk uitlopend geknipt. Onder de taille zijn de naden middenachter en opzij niet gesloten en vallen de panden in splitten. De rondgebogen mouwen zijn van geel linnen; de onderkant is bedekt met geborduurde moirézijde, rond oplopend naar de elleboog; bij de pols een split, die sluit met een stofknoop. Het rugpand tot de taille en de mouwen zijn gevoed met wit linnen. De voorpanden en de onderkant van de rugpanden zijn gevoerd met witte zijde of een mengweefsel met zijde. Het vest sluit voor met geborduurde knopen en de rug met en rijgveter door nestelgaatjes tot de taille. Door beschadigde delen in de voering is een stevige witte tussenvoering te zien.

Mouwvest. Voorzijde van gele tafzijde met moirézijde. Achterzijde, deel van de mouwen en voering van geel linnen in linnenbinding, geglansd. Borduurwerk in platsteken, polychrome zijden draden. Knopen van hout bedekt met zijden passement.

Herenvest/camisool van gele moirézijde, geborduurd in bloemmotieven in diverse kleuren.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie