Soavebroek met jasje

 

Tweedelig danspak, bestaand uit jasje en soavebroek, met rode en turqoise satijn bedrukt met voorstelling van Chinese figuren. Het jasje heeft een kraag met vier punten, net als de mouwuiteinden....

Maker
Fong Leng
Objectnummer
183.1/2
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1975
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 2010 schenking 2010-12-15

Tweedelig danspak, bestaand uit jasje en soavebroek, met rode en turqoise satijn bedrukt met voorstelling van Chinese figuren. Het jasje heeft een kraag met vier punten, net als de mouwuiteinden. Mouwen en schouders zijn van turqoise stof, het lijfje is van rode stof. De binnenzijde van de kraag is gevoerd met dezelfde bedrukte stof, maar dan in het paars. De broek valt vanaf een strakke taille wijd tot aan de bandsluiting van de pijpen. Het pak is gedragen door Mathilde Willink. Mathilde droeg het tijdens taplessen van Jack Bow. In 1971 opende de Chinees-Nederlandse modeontwerpster Carla Maria Fong Leng Tsang (1937) in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam de deuren van 'studio Fong Leng' waar kleurrijke en extravagante kleding werd verkocht. Haar creaties waren meestal van zijde met Chinese motieven erop. Haar bekendste klant was Mathilde Willink. Met haar bijzondere outfits was Mathilde in de jaren 70 van de 20ste eeuw een bekende en opvallende verschijning in het Amsterdamse straatbeeld.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie