Pop, Rotterdamse weesjongen gekleed in kostuum van het Burger Weeshuis, biscuit hoofd met slaapogen en open mond met vier tanden, lijf en ledematen van papier maché, "Schoenau & Hoffmeister"

 

Pop, voorstellend een weesjongen uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed in de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935. De pop heeft een beschilderd biscuit hoofd...

Maker
hoofd: Schoenau & Hoffmeister
Objectnummer
30246
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1909/1927
Herkomst
1927.03.22

Pop, voorstellend een weesjongen uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed in de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935. De pop heeft een beschilderd biscuit hoofd en grijsblauwe glazen slaapogen, een iets geopende mond met vier boventanden zichtbaar, oranjerode mond, geschilderde wimpers en wenkbrauwen. Op het hoofd een pruik van vlassig halflang blond haar. Achter op het hoofd merken van de fabrikant. Het lijf en de ledematen zijn van beschilderd papier maché. De pop draagt een wit katoenen onderhemd met eroverheen een mouwloos zwart vest met knoopsluiting, erover een lange broek en een jasje van zwart wollen stof. Om de hals een zwart dasje. Op het hoofd een pet met zwart leren klep. Aan de voeten zwarte sokken en platte zwarte schoenen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie