Ensemble in ecrukleurige jersey en broek

 

Als kleermaker geschoold door zijn vader, kan de vijfentwintigjarige Ungaro in 1958 aan de slag bij couturier Christóbal Balenciaga. Twee jaar later schopt hij het tot hoofd van het...

Doorzoek de website met tags
Maker
Pierre Cardin (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2013.0063
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1965/1970

Als kleermaker geschoold door zijn vader, kan de vijfentwintigjarige Ungaro in 1958 aan de slag bij couturier Christóbal Balenciaga. Twee jaar later schopt hij het tot hoofd van het Balenciaga-atelier in Madrid waar hij jurken voor de Spaanse koninklijke familie ontwerpt. Na een jaar keert Ungaro terug naar Parijs om er in 1965 een eigen modehuis op te richten. Drie jaar later opent hij een boetiek waar hij zijn prêt-à-porterlijn 'Ungaro Parallèle' verkoopt. Zo buigt hij samen met tijdsgenoten André Courrèges en Yves Saint-Laurent het systeem van de couture om naar een meer gedemocratiseerde mode. Het mixen van verschillende patronen is hét stijlkenmerk van Ungaro. Deze jurk uit de hippieperiode is een combinatie van bloemenprint met zigzagmotief.

Als kleermaker geschoold door zijn vader, kan de vijfentwintigjarige Ungaro in 1958 aan de slag bij couturier Christóbal Balenciaga. Twee jaar later schopt hij het tot hoofd van het Balenciaga-atelier in Madrid waar hij jurken voor de Spaanse koninklijke familie ontwerpt. Na een jaar keert Ungaro terug naar Parijs om er in 1965 een eigen modehuis op te richten. Drie jaar later opent hij een boetiek waar hij zijn prêt-à-porterlijn 'Ungaro Parallèle' verkoopt. Zo buigt hij samen met tijdsgenoten André Courrèges en Yves Saint-Laurent het systeem van de couture om naar een meer gedemocratiseerde mode. Het mixen van verschillende patronen is hét stijlkenmerk van Ungaro. Deze jurk uit de hippieperiode is een combinatie van bloemenprint met zigzagmotief. Ecrukleurig jersey top zonder mouwen en met ronde halsuitsnijding. De zijnaad is verplaatst naar voor. Twee centragenepen in de voorste. Evenwijdig met de ganse boord ovale uitsnijdingen. Metalen ritssluiting in de rug die volledig open gaat. De top is volledig gedubbeld met witte tricotvoering. Ecrukleurig jerseybroek zonder lendenband. De lenden zijn afgewerkt met een belegsel. In de uitgeschuinde pijpen ovale uitsnijdingen evenwijdig met de boord. Korte ritssluiting in de middenvoor.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie