Cocktailjurk gedragen als trouwjapon

 

Cocktailjurk van donkerblauwe tafzijde, met zes baleinen in het lijfje en gevoerd met zwart katoen. Strapless model. Langs de bovenzijde een geplooide strook eindigend in een strik. Wijde rok,...

Maker
Anoniem
Objectnummer
KA 20423
Instelling
Amsterdam Museum
Periode
1950 - 1954
Credits
Onderzoek naar en fotografie van de 20e en 21e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Herkomst
schenking 2000 schenking 2000-03

Cocktailjurk van donkerblauwe tafzijde, met zes baleinen in het lijfje en gevoerd met zwart katoen. Strapless model. Langs de bovenzijde een geplooide strook eindigend in een strik. Wijde rok, glad aangezet bij de taille. Sluiting middenachter door middel van een metalen rits. De cocktailjurk is door mevrouw A. den Toom-Naafs gedragen als trouwjapon. Zij kocht de jurk in een kleine boetiek op het Rokin voor ƒ 125,-. Op 10 december 1954 trouwde het bruidspaar in de Nieuwe Kerk, zij waren het laatste bruidspaar dat aldaar getrouwd is. Zij werden in de echt verbonden door Prof. Dr. Evert Louis Smelik.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie