Body Cloth

 

Een bijna doorzichtige zijden omslagdoek waarop door middel van zeefdruk een collage van fotografisch afgebeelde naakte lichamen is aangebracht. Van de naakte lichamen zijn alleen armen, benen en...

Maker
Brecht Duijf
Objectnummer
S2010.008
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
2010

Een bijna doorzichtige zijden omslagdoek waarop door middel van zeefdruk een collage van fotografisch afgebeelde naakte lichamen is aangebracht. Van de naakte lichamen zijn alleen armen, benen en onderlijven zichtbaar. De lichamen hebben verschillende huidtinten. Ontwerper Brecht Duijf (1981) ontwikkelde de Body Cloth voor de collectie Body Stories van Chi Ha Paura…?, de vooruitstrevende sieradenlijn van Gijs Bakker. Ze studeerde cum laude af aan de Design Academy Eindhoven en vormt met Tjitske Hemkes het ontwerpersduo Colliod. Het duo presenteerde kledingontwerpen, waaronder een transparante, huidkleurige boerka. Brecht Duijf ontwierp conceptuele meubelstukken, heeft haar eigen kledinglabel en profileert zich eveneens als tentoonstellingsontwerper.

doorzichtige zijden omslagdoek waarop door middel van zeefdruk naakte lichamen zijn aangebracht Een bijna doorzichtige zijden omslagdoek waarop door middel van zeefdruk een collage van fotografisch afgebeelde naakte lichamen is aangebracht. Van de naakte lichamen zijn alleen armen, benen en onderlijven zichtbaar. De lichamen hebben verschillende huidtinten. Ontwerper Brecht Duijf (1981) ontwikkelde de Body Cloth voor de collectie Body Stories van Chi Ha Paura…?, de vooruitstrevende sieradenlijn van Gijs Bakker. Ze studeerde cum laude af aan de Design Academy Eindhoven en vormt met Tjitske Hemkes het ontwerpersduo Colliod. Het duo presenteerde kledingontwerpen, waaronder een transparante, huidkleurige boerka. Brecht Duijf ontwierp conceptuele meubelstukken, heeft haar eigen kledinglabel en profileert zich eveneens als tentoonstellingsontwerper.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie