Avondjapon

 

Avondjapon met hofsleep, jaren '30

Deze schitterende avondjapon is in 1937 gedragen door Marianne Jacqueline barones van Heemstra,  een hofdame van prinses Juliana. Zij droeg de avondjapon tijdens...

Tags: 
avond, japon, hof, koning George
Instelling
Gemeentemuseum Den Haag

Avondjapon met hofsleep, jaren '30

Deze schitterende avondjapon is in 1937 gedragen door Marianne Jacqueline barones van Heemstra,  een hofdame van prinses Juliana. Zij droeg de avondjapon tijdens het kroningsfeest van Koning George VI van Groot-Brittannië. De witte zijden tricot omsluit het lichaam van de draagster op een manier, die doet denken aan de creatie van modehuis Alexander McQueen die Pippa Middleton droeg bij het huwelijk van haar zus, prinses Catherine met prins William van Groot-Brittannië.  Van deze couturejapon uit 1937 is tot op heden helaas niet bekend wie de ontwerper is.  Het opvallende borduurwerk aan voor- en achterzijde is uitgevoerd in gouddraad en stras. De japon werd door de eigenaresse nog eens gedragen in 1938, tijdens het 40-jarig jubileumfeest van koningin Wilhelmina in Nederland. 

Binnenkort zullen meer voorwerpen en verhalen uit de mode- en kostuumcollectie van het Gemeentemuseum op Modemuze te vinden zijn.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie