Sterre Snijders
 • Blog
  Blog Modemuze. Ferry Schiffelers, collectie 2018 Défilé de Deuil, fotografie Imke Panhuijzen, Make up en haar Pascale Hoogstraate
   
  26 nov 2018

  Wie is de winnaar van Lichting 2018 Ferry Schiffelers? In gesprek met het veelbelovende modetalent vertelt hij over zijn collectie Défilé de Deuil en hoe hij kleding inzet om een boodschap af te geven.

 • Blog
  Blog Modemuze Sterre Snijders Masterly. Ontwerpproces van Barnaart v.l.n.r. schilderij van Schoock, abstrahering door Barnaart in kleur, uiteindelijk dessin door Barnaart
   
  16 sep 2018

  'De verschillende seizoenen in het schilderij van Schoock, reflecteren Barnaarts werkwijze: iets dat fraai is, hoeft niet seizoensgebonden te zijn.' Voor het Masterly festival liet Michael Barnaart zich inspireren door een 17de-eeuws bloemstilleven van Hendrick Schoock. Hoe zou jij je laten inspireren?

 • Blog
  Blog Modemuze Sterre Snijders Slavenarmband. Beeld Jutta Wilms op Unsplash, 527558
   
  2 feb 2018

  Negerzoenen, jodenkoeken en zigeunersaus. Het zijn allemaal termen die we kennen als onruststokers. In de mode hebben we er ook een aantal en in deze blog een korte zoektocht en voorstel voor een nieuwe overkoepelende term voor de slavenarmband.

 • Blog
  Blog Modemuze door Sterre Snijders. Mathilde Willink en Fong-Leng van modemuzen tot mecenaat. Mathilde Willink, Fong-Leng en Carel Willink bekijken de mantel Luipaard in STUDIO FONG LENG
   
  6 mei 2017

  De Lady Gaga, de Kim Kardashian of de Frida Kahlo van de jaren 70 en de modeontwerpster die als geen ander mode tot kunst maakte. Mathilde Willink en Fong-Leng hebben in de loop der tijd menig modehart veroverd. 

 • Blog
  Blog Modemuze Sterre Snijders. Verschillende borduurscharen aan een rekje in fourniturenzaak Jan de grote kleinvakman. Foto: Sterre Snijders.
  1
  21 mrt 2016

  Scharen worden doorgaans niet met ooievaars geassocieerd. Ja, de scharen maken een op- en neerwaardse beweging als ze worden gebruikt, wat de vleugels en de bek van een ooievaar ook kunnen doen. Verder lijkt er geen link tussen borduurwerk en ooievaars te zijn. Waarom staat er eigenlijk een ooievaar op die populaire borduurschaar afgebeeld?

 • Blog
  Blog Modemuze Sterre Snijders The Making of Haar! 1
   
  24 feb 2016

  Het opbouwen van een tentoonstelling is nog een hele klus. Na twee jaar onderzoek doen lijkt twee weken op zaal opbouwen weinig. Deze blog neemt je mee tijdens de opbouw van de tentoonstelling Haar in het Centraal Museum en laat zien wat er allemaal achter de schermen gedaan moet worden.

 • Blog
  Blog Modemuze Sterre Snijders Nederlandse mode binnen buiten 1. Open depot Gemeentemuseum Den Haag. Beeld: Sterre Snijders
   
  13 okt 2015

  Vrijdag 9 oktober 2015 was er weer een kijkje achter de schermen in een van de Modemuze musea. Ditmaal was het Haags Gemeentemuseum en haar mode- en kostuumcollectie aan de beurt. Op Modemuze een verslag.

 • Blog
  Blog Modemuze Sterre Snijders Pedro Konijn als de Barones
   
  25 jun 2015

  Pedro Konijn heeft een passie voor historische kleding en heeft daarom een verzameling aangelegd. Wat deze verzamelaar zo uniek maakt? Hij verzamelt en draagt kleding van het tegenovergestelde geslacht.

 • Blog
  Blog Modemuze Sterre Snijders Meester Coupeur
  3
  19 mrt 2015

  Hoe zit een historische mantel in elkaar en hoe werd zoiets gedragen? Naar het antwoord hierop zijn de meestercoupeurs in opleiding op zoek. Aan de hand van film en tekst geeft Modemuze een kijkje achter de schermen bij de Meesteropleiding Coupeur.

 • Blog
  Twee dames is kostuum
   
  6 jan 2015

  Corina van der Linden, ook wel bekend als Crien-Oline, maakt als costumière historische replica kostuums voor musea, re-enactors en liefhebbers. Om inspiratie op te doen neemt ze regelmatig een kijkje in depots van musea.

28 dec 2016

Is de maker, of ontwerper, niet Jan Jansen? Het model heet Woody en Knoek en Ros zou de schoenfabriek zijn. Zie het boek De Nederlandse mode in 100 kledingstukken van Milou van Rossum, p. 18. Dit geldt ook voor de andere naamloze Woody's in de database.

25 mrt 2015

Bedankt! Het is ook heel leuk om te kijken hoe de studenten het aanpakken. Ik weet (nog) niet of het mogelijk is het patroon online te zetten, maar wel een goed idee! Er komt nog een vervolg op deze blog, wanneer de mantel af is. Dus wie weet! Groet, Sterre