Lianne Mol

Lianne Mol zelfstandig curator, cultuurwetenschapper en schrijver, gevestigd in Berlijn. Ze is werkzaam als artistiek medewerker bij B_Tour en als curator, cultuurmanager en schrijver-vertaler voor ZK/U Center for Art and Urbanistics. Ze interesseert zich met name voor museologie, klimaatverandering en ethische mode.

 • Blog
   
  22 apr 2020

  Ieder jaar staat blogger Lianne Mol stil bij de slachtoffers van de Rana Plaza fabrieksramp die in 2013 in Dhaka plaatsvond. In deze blog blikt Lianne terug én vooruit en maakt ze de balans op: wat is er de afgelopen zeven jaar gebeurd en hoe staat de modewereld er op dit moment voor? 

 • Blog
   
  12 jan 2020

  Zelfstandig curator en duurzame-mode-nerd Lianne Mol gaat in deze blog in gesprek met 'cultuurseismoloog' Judith Schüle. Zij is een van de curatoren van de Berlijnse versie van de kritische modetentoonstelling 'Fast Fashion: The dark sides of fashion'. In deze blog vertelt Judith over de tentoonstelling, waarom deze noodzakelijk is en welke belangrijke rol er voor musea en consumenten is weggelegd wanneer het aankomt op duurzaamheid.