Lianne Mol

Lianne Mol is zelfstandig curator, cultuurwetenschapper en schrijver, gevestigd in Berlijn. Ze is medeoprichter van het Curatorial Collective for Public Art en werkzaam als artistiek leider van B_Tour, een nomadisch platform voor urbane interventies. Ze interesseert zich met name voor kunst in de publieke ruimte, klimaatverandering en ethische mode.

 • Blog
   
  19 feb 2021

  In deze blog staat kunstenaar Jan van Esch centraal. In zijn kunstpraktijk onderzoekt Jan hoe de Westerse wereld omgaat met gebruikte kleren en hij focust hierbij op de wisselwerking tussen Europa en Tanzania. Lianne Mol vertelt je meer over zijn werk. 

 • Blog
   
  9 sep 2020

  In de tentoonstelling the new normal staan de reacties van vijf designers op het (post-)corona-tijdperk centraal. Daaronder zijn ook twee nieuwe ontwerpen van Duran Lantink, die reflecteren op thema’s als duurzaamheid en ethische productie. Deze thema's zijn gedurende de pandemie opnieuw aan het licht gebracht en dagen ons uit om vooruit te blikken: hoe kan het nieuwe normaal er in de mode uitzien?

 • Blog
   
  22 apr 2020

  Ieder jaar staat blogger Lianne Mol stil bij de slachtoffers van de Rana Plaza fabrieksramp die in 2013 in Dhaka plaatsvond. In deze blog blikt Lianne terug én vooruit en maakt ze de balans op: wat is er de afgelopen zeven jaar gebeurd en hoe staat de modewereld er op dit moment voor? 

 • Blog
   
  12 jan 2020

  Zelfstandig curator en duurzame-mode-nerd Lianne Mol gaat in deze blog in gesprek met 'cultuurseismoloog' Judith Schüle. Zij is een van de curatoren van de Berlijnse versie van de kritische modetentoonstelling 'Fast Fashion: The dark sides of fashion'. In deze blog vertelt Judith over de tentoonstelling, waarom deze noodzakelijk is en welke belangrijke rol er voor musea en consumenten is weggelegd wanneer het aankomt op duurzaamheid.