Bas Kosters

Bas Kosters Studio is opgericht in 2005. De multidisciplinaire Bas Kosters (1977) geniet hoofdzakelijk bekendheid als modeontwerper, maar beweegt zich ook op het vlak van kunst en muziek.

4
 
Centraal Museum
favoriet  0
 
Collectie

Deze installatie beeldt een typisch Nederlands gezin uit, met vijf leden: vader, moeder, jongen, meisje en baby.

Margreet Dolman in gesprek met Bas Kosters

Video

Margeet Dolman op bezoek in het atelier van Bas Kosters

Mouwloze top en legging met penisprint
Centraal Museum
favoriet  0
 
Collectie

Legging en top met print van penissen, inclusief masker/hoed en schoenen.

http://fast.mediamatic.nl/f/mngs/image/518/75028-577-625.jpg
Link
Rode jurk met twee ogen en open mond
Centraal Museum
favoriet  1
 
Collectie

Komt uit de Freedom collectie, voorjaar/zomer 2010. Het ontwerp bestaat uit een onderrok en jurk met twee grote ogen en een open mond met tanden.

http://static0.parool.nl/static/photo/2010/16/9/11/20100202102827/media_l_201986.jpg
Link
Video

Bas Kosters over de overzichtstentoonstelling die in 2016 in Museum Arnhem werd gehouden

Hij ontwerpt kleding en accessoires, grafisch werk, illustraties, muzikale composities, het geven van performances en het creëren van vrij werk zoals poppen en schilderijen. Voor een presentatie voert hij het liefst zelf de regie samen met de make-up en styling. Zijn werk is herkenbaar door een opulent kleurgebruik, intensieve materiaalbewerkingen en het gebruik van figuratieve kleurrijke prints. Eén van de ontwerpers in de Modemuze collectie waar Bas Kosters o.a. inspiratie in vindt, is Fong Leng. Een voorbeeld hiervan is de kleurige robe manteau van Fong Leng die op deze pagina getoond wordt.

Bas gelooft sterk in het opbouwen van een collectie als een verhaal waarin hij voortborduurt op voorafgaande beelden. Op deze manier ontstaan er geen geïsoleerde creaties, maar blijft het werk als geheel belangrijk. Elke collectie bestaat uit een aantal couturestukken in combinatie met ready-to-wear.  Neem ook een kijkje op de website van Bas Kosters.

Auteur
Modemuze