Bas Kosters

20 apr 2015
Modemuze

Bas Kosters Studio is opgericht in 2005. De multidisciplinaire Bas Kosters (1977) geniet hoofdzakelijk bekendheid als modeontwerper, maar beweegt zich ook op het vlak van kunst en muziek.

Hij ontwerpt kleding en accessoires, grafisch werk, illustraties, muzikale composities, het geven van performances en het creëren van vrij werk zoals poppen en schilderijen. Voor een presentatie voert hij het liefst zelf de regie samen met de make-up en styling. Zijn werk is herkenbaar door een opulent kleurgebruik, intensieve materiaalbewerkingen en het gebruik van figuratieve kleurrijke prints. Eén van de ontwerpers in de Modemuze collectie waar Bas Kosters o.a. inspiratie in vindt, is Fong Leng. Een voorbeeld hiervan is de kleurige robe manteau van Fong Leng die op deze pagina getoond wordt.

Bas gelooft sterk in het opbouwen van een collectie als een verhaal waarin hij voortborduurt op voorafgaande beelden. Op deze manier ontstaan er geen geïsoleerde creaties, maar blijft het werk als geheel belangrijk. Elke collectie bestaat uit een aantal couturestukken in combinatie met ready-to-wear.  Neem ook een kijkje op de website van Bas Kosters.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie