Accessories are a Girl’s Best Friend

tas, goudleer, jaren '50
Le
21 jul 2017
Leonie Sterenborg
Conservator Zaans Museum / Projectmedewerker Uitvoerende Kunsten Allard Pierson

Vanaf 16 september is de nieuwe tentoonstelling Accessories are a Girl’s Best Friend te zien in Tassenmuseum Hendrikje. In de nieuwe tentoonstelling belicht het Tassenmuseum naast tassen uit eigen collectie, de absolute hoogtepunten van de bijzondere accessoirecollectie van het Rijksmuseum.
Parasols, paraplu’s, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers, schoenen en kousen.. te veel moois om op te noemen.

Welke modeschatten wil jij zien in de nieuwe tentoonstelling? Stem mee!

Kies jouw drie favorieten uit onderstaande voorwerpen en stem direct via: www.modemuze.nl/stem-op-je-favoriete-voorwerp

De populairste accessoires zie je terug in de tentoonstelling Accessories are a Girl’s Best Friend.
www.tassenmuseum.nl/accessories-are-a-girls-best-friend/

Vanaf 16 september t/m 28 januari 2018 is de nieuwe tentoonstelling ‘Accessories are a Girl’s Best Friend’ te zien in Tassenmuseum Hendrikje Amsterdam. In de nieuwe tentoonstelling belicht het Tassenmuseum de hoogtepunten uit de periode 1700-1950 van de bijzondere accessoirecollectie van het Rijksmuseum; onder andere parasols, paraplu’s, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers, schoenen en kousen. Deze modeschatten liggen normaliter opgeborgen in het depot van het Rijksmuseum, maar zijn vanaf 16 september te zien in Tassenmuseum Hendrikje. Naast de bijzondere accessoires van het Rijksmuseum selecteerde het Tassenmuseum diverse opmerkelijke voorwerpen uit eigen collectie.

Stem via www.modemuze.nl/stem-op-je-favoriete-voorwerp

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie