Blog

Laat je inspireren door kennis en vakmanschap van onze community


Blog

 • Blog
  Foto portret, 2021. Fotografie: Wendelien Daan
   
  28 jul 2021

  Hoe vind je de purpose van mode? Tijdens het Fashion + Design Festival Arnhem lieten 50 modeontwerpers 5 weken lang hun visie op de mode zien. Speciaal voor Modemuze heeft Sebastiaan Kramer (Creatief Directeur) een kleine 'intro' selectie gemaakt van de ruim 40 video's.

 • Blog
   
  20 jul 2021

  Bijna 50 jaar was de mode- en kostuumcollectie van Huis van Gijn onzichtbaar. Pas in 2019 werd de collectie weer getoond op de tentoonstelling Slow Fashion. Het museum is nu ook een partner van modemuze waardoor de collectie nu nog toegankelijker is. Dit artikel is een kennismaking met de collectie voor het 'grote publiek’.

 • Blog
   
  22 jul 2021

  Tientallen van te vinden in de Modemuze collecties, maar ze kennen hun draaggeschiedenis ruim 16.000 km op afstand van Nederland: de boombastdoek – ook wel tapa.[1] De doek uit het koninkrijk Tonga, een eilandengroep 300 km ten oosten van Fiji, wordt daar al eeuwenlang gebruikt en gedragen. In dit blog lees je waarom vooral vrouwen een belangrijke rol spelen in het maken, tonen en schenken van de doeken.

 • Blog
  Foto.
   
  12 jul 2021

  De klimaatproblemen zijn urgent, maar krijgen in de maatschappij nog niet de aandacht die nodig is. Dus besloten wij als ontwerpers van Extinction Rebellion: laten we eens wat erotiek in de strijd gooien. Zo ontstond het idee voor een Hete KlimaatKalender.

 • Blog
  Cover van het boek, publicatie.
   
  14 jul 2021

  In deze blog bespreekt Esther Doornbusch het boek 'The Jewellery Box' over de sieradencollectie én het leven van Jorunn Veiteberg. Ze vertelt je precies waarom dit boek als volgende op je lees- en kijkstapeltje moet! 

 • Blog
  Foto.
   
  12 jul 2021

  Vis is glibberig, glad en nat, en zo op het eerste gezicht niet geschikt voor toepassing in mode en design. Toch wordt vissenhuid al eeuwen lang en over de hele wereld gebruikt voor kleding, schoenen en accessoires. Geschreven door Marloes Vreugdenhil en Hilde Cammel.

Collectie

Op ontdekkingsreis door de verzameling sieraden van musea


Collectie

Recente aanvullingen

27 jul 2021

Ben zelf in het bezit van een ring met een overlijdensdatum 1830
In zoals het lijkt gemaakt in rosé goud en fijner als die u in uw collectie heeft , kan helaas nergens verdere informatie vinden en ook niet waar voor ik hem eventueel moet verzekeren

26 jul 2021

Is dit er een uit de zelfde serie?

26 jul 2021

Hallo, ik heb een aantal kachelbouten maar weet niet of het iets bijzonders is.

9 jul 2021

Dit is geen katoen maar zijde.
Zowel het lijfje als de mouwen

19 mei 2021

Dank allen voor jullie aanvullingen! Zouden jullie de vraag mailen aan ons mailadres: [email protected]? Dan gaan we ermee aan de slag. Alvast bedankt.

Groet,
Roberto
Community Manager

2 mei 2021

Als je goed naar de verschillende stoffen kijkt zie je dat er een totaal verschillend dessin in zit.