Dagjurk van paarsgrijze crêpe georgette en grijs satijn bedrukt met gestileerde bloemmotiefjes in zwart en bruin

 

Dagjurk van paarsgrijze of mauve crêpe-georgette en grijze satijn bedrukt met gestileerde bloemmotiefjes in zwart en bruin. Recht model met lage taille, valt tot net over knie met lange mouw....

Doorzoek de website met tags
Maker
Herman Kloppers (ontwerper)
Objectnummer
0556114
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1929

Dagjurk van paarsgrijze of mauve crêpe-georgette en grijze satijn bedrukt met gestileerde bloemmotiefjes in zwart en bruin. Recht model met lage taille, valt tot net over knie met lange mouw. Ovale halslijn voorzien van een biesje van de crêpezijde, uitlopend in een punt. Het lijfje bestaat voor- en achter uit twee rechthoekige patroondelen van de bedrukte satijn, gescheiden middenvoor door een 3 cm brede bies van de crêpe-georgette. De mouwen hebben een klokkend model manchet van de bedrukte satijn en sluit met stofknoopjes. Hier ook een ingezette punt van de satijn bij de mouwnaad. Rok is rondom aangerimpeld door middel van het intrekken van 8 doorgeregen draden.

Blauw inventariskaartje: Japon van mauvekleurige crêpe van zijde. Met kleine bloempatronen bedrukte zijde in zwart, wit en lichtbruin.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie