Onderdelen van een avondjapon van crèmekleurig satijn, geheel geborduurd met bloemranken in goudkoord en zilverdraad, gegarneerd met roze gaze de soie, bestaande uit lijfje en drie rokbanen (rest ontbreekt)

 

Onderdelen van een avondjapon van crèmekleurig satijn, geheel geborduurd met bloemranken in goudkoord en zilverdraad, gegarneerd met pareltjes en roze gaze de soie, bestaande uit lijfje en drie...

Objectnummer
0394062
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1900

Onderdelen van een avondjapon van crèmekleurig satijn, geheel geborduurd met bloemranken in goudkoord en zilverdraad, gegarneerd met pareltjes en roze gaze de soie, bestaande uit lijfje en drie rokbanen (rest ontbreekt) .

Bruin inventariskaartje: Avondjapon van crème satijn. Geheel geborduurd met bloemranken in goudkoord en zilverdraad. Lila chenille, imitatieparels, zilveren kraaltjes en schittersteentjes en lila gaze de soie. De japon bestaat uit lijfje en 3 rokbanen. Rest ontbreekt.

Lijfje getailleerd met lage hals, geen mouwen. Lijfje van satijn met zijsluiting middenvoor, kleine puntjes middenvoor en achter. Van midden van de taille omhoog langs hals over schouders naar middenachter in taille baan van de stof. Geheel geborduurd als op rok. Langs hals en middenvoor ruches van lila gaze de soie. Rechte bies van de stof om armsgaten. Voering wit katoen bedrukt met witte noppen. Geheel gebalineerd, witte tailleband.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie