Japon van witte Europese sits bedrukt met motief van losse bloemtakken in rood, paars en blauw

 

Japon van witte Europese sits bedrukt met motief van losse bloemtakken in rood, paars en blauw. De japon oogt in onvermaakte staat. Mogelijk is deze wel uit iets anders vermaakt, maar daarvan zijn...

Doorzoek de website met tags
Objectnummer
0322459
Instelling
Kunstmuseum Den Haag
Periode
1797/1800

Japon van witte Europese sits bedrukt met motief van losse bloemtakken in rood, paars en blauw. De japon oogt in onvermaakte staat. Mogelijk is deze wel uit iets anders vermaakt, maar daarvan zijn geen sporen zichtbaar. Lijfje loopt onder de rokaanzet iets door onder de rok. Ook de haakjes lopen hierin door. Vermoedelijk kwam de rok mooier uit wanneer dit strakker dichtzat en werd er ook nog een korset onder gedragen.

Japon van wit katoenen sits bedrukt met strooimotief van bloem- en bladmotieven in rood, paars en blauw. Lijf met ronde, wijde hals met middenvoor haak/oog sluiting waaronder split in rok. Lijf achter hoge taillenaad, de rok is rondom met enkele rimpels aangezet. Links en recht onder de taillenaad een opening in de zijnaad, lange aangesloten mouwen voering in lijfje van wit linnen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie