Zwarte, fluwelen beugeltas met bloemenboeket

 

Deze zwarte fluwelen handtas met goudkleurige beugel heeft een kettinkje als handvat. De eerste decennia van de negentiende eeuw was het immers modieus om tassen in de hand te dragen. Op deze tas...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.2007.0160
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1830/1840

Deze zwarte fluwelen handtas met goudkleurige beugel heeft een kettinkje als handvat. De eerste decennia van de negentiende eeuw was het immers modieus om tassen in de hand te dragen. Op deze tas werd vooraan een bloemenboeket aangebracht en achteraan een bloemenkrans. De bloemen liggen in reliëf op de handtas, gemaakt met zijden lint en borduursel. De boord is versierd met goudkleurige kleine kralen.

Deze zwarte fluwelen handtas met goudkleurige beugel heeft een kettinkje als handvat. De eerste decennia van de negentiende eeuw was het immers modieus om tassen in de hand te dragen. Op deze tas werd vooraan een bloemenboeket aangebracht en achteraan een bloemenkrans. De bloemen liggen in reliëf op de handtas, gemaakt met zijden lint en borduursel. De boord is versierd met goudkleurige kleine kralen. Zwarte, fluwelen handtas. Onderkant is afgerond en de bovenkant is aan de beugel gefronst. Op de voorkant een grote bloementuil in felle kleuren. Op de achterkant een bloemenkrans in felle kleuren. De bloemen liggen in reliëf op de handtas, gemaakt met zijden lint. De boord is versierd met goudkleurige kleine parels. De goudkleurige beugel heeft een bloemmotief en een knipssluiting. Een vrij korte ketting met een ring. De binnenkant is gedubbeld met grijze zijde.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie