Zonnebril, type 'pilotenbril', groene glazen op sterkte in een dun montuur van goudkleurig metaal met smalle veren, "RAY-BAN"

1

Bril, herenzonnebril op sterkte. Type 'aviator' of 'pilotenbril'. Het montuur is dun en van een goudkleurig metaal. De glazen worden onderling verbonden door de eenvoudige brug en een recht deel...

Publieke tags: 
Maker
firma: Bausch & Lomb / merk: Ray-Ban
Objectnummer
71111
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1977/1979
Herkomst
2001.01.19 St. Historisch Kostuummuseum.

Bril, herenzonnebril op sterkte. Type 'aviator' of 'pilotenbril'. Het montuur is dun en van een goudkleurig metaal. De glazen worden onderling verbonden door de eenvoudige brug en een recht deel dat boven de neusbrug gelijk loopt met de bovenzijde van de glazen en op het montuur vastzit. Onder de neusbrug zitten twee flexibele ovale neussteunen van een parelmoerkleurig kunststof. De veren zitten met een scharniertje aan het montuur en zijn goudkleurig en vrij dun. Aan het einde naar beneden gebogen oorsteunen van transparant perzikkleurig kunststof waarin de veer nog zichtbaar is. De glazen hebben een groene tint, zijn erg dik en aan de zijde van de slapen breed en aan de neuszijde schuin aflopend.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

14 okt 2018

Goedemiddag,

Onde de brug staat, meestal, de maten van
deze bril vermeld.

Met vriendelijke groet,

Muller, W.

Reactie