zonder titel

 

Een collier dat bestaat uit vijf grote zilveren bollen. De bollen zijn met verschillende zilveren schakelkettinkjes aan elkaar verbonden. Opvallend is het patroon van gaatjes waarmee de bollen...

Maker
Daniel Kruger
Objectnummer
S2001.007
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
2001

Een collier dat bestaat uit vijf grote zilveren bollen. De bollen zijn met verschillende zilveren schakelkettinkjes aan elkaar verbonden. Opvallend is het patroon van gaatjes waarmee de bollen bewerkt zijn, en de geel glazen bloemornamenten met een hart van rode jaspis. Het geheel maakt een barokke, overladen indruk. Het is een karakteristiek werk van sieraadontwerper Daniel Kruger (Kaapstad, Zuid Afrika, 1951). De in München wonende kunstenaar maakt met groot vakmanschap onconventionele sieraden. Hij weet als geen ander met behulp van klassieke materialen en technieken een eigentijds sieraad te maken. Dit sieraad vertoont een sterke verwantschap met andere halssieraden van Kruger uit dezelfde periode, die zich ook in de collectie van het museum bevinden. Daniel Kruger is een dubbeltalent: hij werkt als sieraadontwerper en keramist. In de museumcollectie is ook zijn keramiek goed vertegenwoordigd.

halssieraad Een collier dat bestaat uit vijf grote zilveren bollen. De bollen zijn met verschillende zilveren schakelkettinkjes aan elkaar verbonden. Opvallend is het patroon van gaatjes waarmee de bollen bewerkt zijn, en de geel glazen bloemornamenten met een hart van rode jaspis. Het geheel maakt een barokke, overladen indruk. Het is een karakteristiek werk van sieraadontwerper Daniel Kruger (Kaapstad, Zuid Afrika, 1951). De in München wonende kunstenaar maakt met groot vakmanschap onconventionele sieraden. Hij weet als geen ander met behulp van klassieke materialen en technieken een eigentijds sieraad te maken. Dit sieraad vertoont een sterke verwantschap met andere halssieraden van Kruger uit dezelfde periode, die zich ook in de collectie van het museum bevinden. Daniel Kruger is een dubbeltalent: hij werkt als sieraadontwerper en keramist. In de museumcollectie is ook zijn keramiek goed vertegenwoordigd.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie