zonder titel

 

Deze armband is een goed voorbeeld van Amerikaanse costume jewellery uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het sieraad is opgebouwd uit zeven vierkante, goudkleurige metalen schakels, die...

Maker
Daniel Kasoff
Objectnummer
S2003.006
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
ca. 1955

Deze armband is een goed voorbeeld van Amerikaanse costume jewellery uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het sieraad is opgebouwd uit zeven vierkante, goudkleurige metalen schakels, die versierd zijn met gekleurde glasstenen. De armband is gemaakt door de firma Florenza in New York. Deze firma begon in 1948 als de Dan Kasoff Company. In 1950 werd de naam veranderd in Florenza, naar Dan Kasoffs vrouw Florence. De eerste tien jaar maakte het bedrijf een enorme groei door. Kasoff maakte ook sieraden in opdracht van andere bedrijven zoals Weiss en Revlon, waarvoor hij als uitvoerder werkte. Alleen originele ontwerpen van Kasoff kregen het merk Florenza. Sieraden van Florenza waren geliefd vanwege hun zogenaamde 'Old World' look, waarbij de schoonheid, stijl en uitstraling van antieke sieraden benaderd werd. Bij de hier afgebeelde armband is deze antieke 'finish' enigszins herkenbaar. Het familiebedrijf werd in 1981 gesloten.

armband, bestaande uit 7 vierkante schakels Deze armband is een goed voorbeeld van Amerikaanse costume jewellery uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het sieraad is opgebouwd uit zeven vierkante, goudkleurige metalen schakels, die versierd zijn met gekleurde glasstenen. De armband is gemaakt door de firma Florenza in New York. Deze firma begon in 1948 als de Dan Kasoff Company. In 1950 werd de naam veranderd in Florenza, naar Dan Kasoffs vrouw Florence. De eerste tien jaar maakte het bedrijf een enorme groei door. Kasoff maakte ook sieraden in opdracht van andere bedrijven zoals Weiss en Revlon, waarvoor hij als uitvoerder werkte. Alleen originele ontwerpen van Kasoff kregen het merk Florenza. Sieraden van Florenza waren geliefd vanwege hun zogenaamde 'Old World' look, waarbij de schoonheid, stijl en uitstraling van antieke sieraden benaderd werd. Bij de hier afgebeelde armband is deze antieke 'finish' enigszins herkenbaar. Het familiebedrijf werd in 1981 gesloten.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie