Wonderland Collectie

 
Jurk en legging met print en een verchroomd, groot konijnenhoofd.

Marga Weimans, Wonderland collectie 2009 (foto: Menno Bouma)

De Rotterdamse Marga Weimans (1970) maakt couture op het snijvlak van mode en beeldende kunst. Haar collectie Wonderland (2009)...

Instelling
Museum Rotterdam

Marga Weimans, Wonderland collectie 2009 (foto: Menno Bouma)

De Rotterdamse Marga Weimans (1970) maakt couture op het snijvlak van mode en beeldende kunst. Haar collectie Wonderland (2009) representeert de zwart-witte grauwe stad in de print op de outfit en de architectonische elementen die daarin zijn verwerkt. Het konijnenhoofd is bedoeld als ode aan de schoonheid die de bewoners aan de stad geven.

De collectie Wonderland is geinspireerd op de Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid en kwam tot stand in samenwerking met plaatselijke Turkse naai-ateliers. Marga Weimans over Wonderland: “In de echte wereld heb je soms ook behoefte om te ontsnappen uit de chaotische stad naar een fantasievolle wonderwereld. Het verlangen om weg te dromen wanneer de somberheid van de stad te veel overheerst. Rotterdam Zuid representeert de stedelijke grauwheid en het zijn de bewoners zelf die schoonheid en esthetiek aan de wijk weten te geven. De ambacht en creativiteit van verschillende etniciteiten en culturen maakt de wijk leefbaar.”

Bekijk dit object in de collectie van Museum Rotterdam