Witte polo met emblemen

 

Voormalig tennisspeler Fred Perry ontwikkelde in 1952 samen met Tibby Wegner de klassieker onder de shirts, de poloshirt. Deze katoenen polo met honingraatweefsel en lauwerkranslogo raakte, mede...

Doorzoek de website met tags
Maker
Raf Simons (merk), Raf Simons (ontwerper)
Objectnummer
MMH.2013.0069
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
2012/2012

Voormalig tennisspeler Fred Perry ontwikkelde in 1952 samen met Tibby Wegner de klassieker onder de shirts, de poloshirt. Deze katoenen polo met honingraatweefsel en lauwerkranslogo raakte, mede dankzij een goede marketing populair zowel in de sportwereld als op straat. Naar aanleiding van het zestigjarig bestaan werd de witte polo gerestyled door Raf Simons en 59 andere designers, musici en topsporters ten voordele van de Amy Winehouse Foundation. Raf Simons had voorheen reeds verscheidene seizoenen samengewerkt met het Britse label.

Voormalig tennisspeler Fred Perry ontwikkelde in 1952 samen met Tibby Wegner de klassieker onder de shirts, de poloshirt. Deze katoenen polo met honingraatweefsel en lauwerkranslogo raakte, mede dankzij een goede marketing populair zowel in de sportwereld als op straat. Naar aanleiding van het zestigjarig bestaan werd de witte polo gerestyled door Raf Simons en 59 andere designers, musici en topsporters ten voordele van de Amy Winehouse Foundation. Raf Simons had voorheen reeds verscheidene seizoenen samengewerkt met het Britse label. De iconische witte polo werd door Raf Simons gepersonliseerd met emblemen in zwarte, rode en bruine tinten. De opbrengst van de veiling ging naar de 'Amy Winehouse Foundation'.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie