Witte mouwen voor bijzondere gelegenheden

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
1800 - 1900
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
schenking 1965-10-14

Witte mouwen waarvan de mouwen en de schouderstukken gemaakt zijn van 'Wit Amersfoort'. Het lijfje is gemaakt van wit linnen waarop initialen waren aangebracht die nu onleesbaar zijn. De hals is afgewerkt met wit band. De polsen zijn afgewerkt met zwart wollen koor en dubbel goud-bruin hennekoor. Dit goud-bruine hennekoor is ook toegepast voor de mouwnaad, armsgatnaad en schoudernaad. De witte mouwen zijn bedoeld voor bijzondere gelegenheden. "Witte mouwen van zgn. wit Amersfoort", de mouwen en beleg rondom de mouwen van wit Amersfoort, lijfje van wit linnen met de initialen ? grotendeels versleten, sluiting middenvoor, "zij"naden achter, hals afgewerkt met wit bandje, langs de polsen zwart koor en dubbel goudbruin (verkleurd?), ditzelfde hennekoor over de mouwnaad, armsgatnaad en schoudernaad, voor bijzondere gelegenheden.

Aanvullingen