Witte lange doopjurk (1) met onderjurk (2), lijfje met ingezet borststuk en aangerimpelde rok, lange mouwen

3

Witte lange doopjurk met onderjurk, lijfje met ingezet borststuk en aangerimpelde rok, lange mouwtjes. Borststuk en tussenzetsel in de rok en twee banen in de rok van tule en geborduurde tule,...

Maker
mevr. J.C. Bolhuis-van Zoelen
Objectnummer
74064-1-2
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1943/1943

Witte lange doopjurk met onderjurk, lijfje met ingezet borststuk en aangerimpelde rok, lange mouwtjes. Borststuk en tussenzetsel in de rok en twee banen in de rok van tule en geborduurde tule, afkomstig uit streekdrachtmuts Pernis: borststuk uit de bol, tule banen en kanten tussenzetsel uit de sluier van de muts. De rest van de stof is geborduurd met noppen en was oorspronkelijk een vitrage. Aan weerszijden van de borstpas een opgenaaide rozet gevormd door een satijnen lint met elk twee afhangende linten. Langs de borstpas en de ronde hals een aangerimpeld kantje (ook afkomstig van de muts?). Aan de twee mouwtjes manchetjes die op één plaats aan de mouwtjes vastzitten. Manchetjes gevormd door een cirkel van hoedenelastiek met daaraan een kanten randje. Knoopsluiting achter. Onderjurk zonder mouwen van kunstzijde. over de hele jurk een strooimotief van geborduurde noppen, kanten tussenzetsel met repeterend bloemmotief, borststuk met twee gespiegelde bloemen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

12 dec 2016

Deze jurk is door mijn moeder gemaakt toen woonde ze in pernis .zij is getrouwd geweest met cor van dijk die in 1941 is omgekomen ze had geen kinderen van cor. Later trouwde met Andries Bijl ook uit pernis daar kreeg vier van die in deze doopjurk zijn gedoopt.Andries is in 1956 gestorven in armadale west Australië, later getrouwd met Lambert bolhuis die verongelukt is in1976 daar had ze een kind van.Mijn moeder is in utrecht 1918 geboren en is helaas vrijdag j.l. Gestorven in Hoogeveen.

13 dec 2016

Wat een mooie persoonlijke aanvulling, hartelijk dank daarvoor!

18 aug 2017

Zou inzender Anoniem s.v.p. contact willen opnemen via [email protected]? Al bij voorbaat hartelijk dank.

Reactie