Witte elastisch corselet met rits- en haakjessluiting in linkerzijde, voorpand en cups van kant, achterpand satijn, afneembare schouderbanden, jarretels

Wit nylon corselet, verstevigd met baleinen. Schouderbandjes, binnenzijde bekleed met fluweel. Aan de linkerzijde rits- en haak-en-oogsluiting, binnenzijde bekleed met strook fluweel. Zij- en achterkant elastisch. Voorpas zachtglanzend materiaal, deels overtrokken met kant. Kanten cups, gevoerd. Achterzijde ingezet met hoogglanzend elastisch materiaal. Met jarretels.

Museum Rotterdam
1950/1965
St. Historisch Kostuummuseum.
Opschriften:
Label aan de binnenzijde: "Flamingo", "Elastic" en "MADE IN ENGLAND", "Hunkemöller Lexis".