Wit zijden onderjurk van doopjurk

 

Doopjurk van machinale katoenen tule, met de hand geborduurd, afgezet met machinale kant langs hals, taille, voorpand en onderrand, hals en mouwtjes. Machinale kanten tussenzetsels in taille en de...

Maker
Maison du Chateau
Objectnummer
74682-2
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1922/1922
Herkomst
Gemaakt voor de doop van de schenkster 25 juni 1922. Daarna werden nog 8 kinderen uit hetzelfde Rotterdamse gezin in de jurk gedoopt. En later nog 17 kleinkinderen.

Doopjurk van machinale katoenen tule, met de hand geborduurd, afgezet met machinale kant langs hals, taille, voorpand en onderrand, hals en mouwtjes. Machinale kanten tussenzetsels in taille en de rand van de rok. De brede kantstrook langs de rand van de rok is een imitatie point de paris, stijl circa 1840. Borduursels op het doorlopende voorpand en een rand onder langs de rok. Lange mouwen en ronde hals, knoopsluiting achter, vanaf de taille openhangend. Onderjurk van zijde met een ophaal boven de brede rokzoom. Lange mouw, knoopsluiting achter, vanaf de taille openhangend. Pelerine van geborduurde tule afgezet met een dubbele aangerimpelde strook brede machinale kant, als bij de jurk. ronde hals afgezet met een smalle kantrand, sluiting voor met zijden striklinten. Een loshangende voering van zijde. Het borduursel op het jurkje bevindt zich op het doorlopende voorpand en langs de rokzoom. De pelerine is geheel geborduurd. Beide met dezelfde strooimotiefjes van iele bloemtakjes en stippen, wit op wit. De brede kantstroken langs de rok van de jurk en de zoom van de pelerine hebben een doorlopend motief van bloemen en bladeren. De smalle kantrandjes hebben een doorlopende rand met om de centimeter een bloemmotiefje aan deze rand vast.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie