Wikkelrok met rood-witte bloemen op blauwe basis

TM-5663-150
Semarang (regentschap)

Een Europese wikkelrok met rood en blauw op crème gebatikt.De achtergrond is blauw met er op grote rood en crème sterbloemen, ranken, kleine bloemen en bladeren. De doek is geglansd en heeft een witte katoenen band aan de bovenkant. De doek was bestemd voor Europese klanten. De kain panjang was de officiele dracht aan de vorstenhoven van Midden-Java en van de aristocratie elders. Mannen dragen deze doeken anders dan vrouwen en de wikkelwijze hangt af van de sociale status van de drager (van Hout, 2001).

Aanvullingen