Wikkelrok met 4 cirkels met bomen en vissen

Deze wikkelrok lijkt op nummer 3556-38 qua kleuren (2 kleuren blauw, soga-bruin, donkergroen en wit) en motieven: een welvende bergketen met daarop 4 grote witte cirkels met pohon (boom). Er omheen zwemmen vissen onder water en er tussenin staan weer bomen. De seret (sierrand aan smalle uiteinden) is aan een zijde effen, aan de andere kant gevuld met driehoekjes. Volgens Veldhuisen staat er een onleesbare handtekening op. De kain panjang is de officiele dracht aan de vorstenhoven van Midden-Java en van de aristocratie elders. Mannen dragen deze doeken anders dan vrouwen en de wikkelwijze hangt af van de sociale status van de drager (van Hout, 2001).

TM-5663-39
ca. 1950