Wikkelrok door Oey Soe Tjoen met verschillende helften met boeketten en grote vlinders

Wikkelrok pagi sore (ochtend/late middag), die door een onzichtbare diagonale lijn verdeeld wordt in twee badan ('lichaam'), met elk een andere achtergrondkleur en motief, zodat door verschillende wikkelwijzen de rok op twee manieren gedragen kan worden. De ene helft heeft een donkergroene ondergrond met anjerboeketten; de andere is ondersteboven afgebeeld een paarse ondergrond met chrysantboeketten. Boeketten zijn oorspronkelijke echt Europese motieven, maar werden snel populair onder Indo-Chinezen, vooral na hun wettelijke gelijkstelling in 1920 aan de (Indo-)Europeanen, als statussymbool (Heringa, 1996). Boven de boeketten vliegen grote vlinders. De doek is gemaakt door een zeer bekende Indo-Chinese batikkerij en was bestemd voor Indonesië en voor verzamelaars.

Maker
Vervaardiging: Oey Soe Tjoen