Waaierdoos in wit geglaceerd karton

 

Felix Alexandre was een van de meest succesvolste waaiermakers in de negentiende eeuw. Hij had winkels en werkplaatsen verspreid over Europa tot in Rusland. En hij was de hofleverancier van...

Doorzoek de website met tags
Maker
Alexandre (ontwerper)
Objectnummer
MMH.1994.0176B
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1880/1890

Felix Alexandre was een van de meest succesvolste waaiermakers in de negentiende eeuw. Hij had winkels en werkplaatsen verspreid over Europa tot in Rusland. En hij was de hofleverancier van waaiers voor alle vooraanstaande hoven in Europa en Rusland. Ook verscheen hij op verschillende Wereldtentoonstellingen met zijn waaiers. Zo deelde hij in 1851 een medaille met Duvelleroy op de Wereldtentoonstelling in Londen. In 1879 trok Alexandre zich terug uit het bedrijf en zijn opvolger zou het huis voortzetten tot 1903.

Felix Alexandre was een van de meest succesvolste waaiermakers in de negentiende eeuw. Hij had winkels en werkplaatsen verspreid over Europa tot in Rusland. En hij was de hofleverancier van waaiers voor alle vooraanstaande hoven in Europa en Rusland. Ook verscheen hij op verschillende Wereldtentoonstellingen met zijn waaiers. Zo deelde hij in 1851 een medaille met Duvelleroy op de Wereldtentoonstelling in Londen. In 1879 trok Alexandre zich terug uit het bedrijf en zijn opvolger zou het huis voortzetten tot 1903. Een waaierdoos van wit geglaceerd karton waarvan de randen tussen deksel en doos zijn aangezet met goudkleurige verf. De deksel is aan een zijde met de doos verbonden. Aan de binnenkant van de deksel is een etiket geplakt waarop in het midden te lezen is: Alexandre évantailliste de sa majesté la reine d´Angleterre et de toutes les cours de l´Europe 9 Rue Castiglione 9 Paris Van links naar rechts is op het etiket te lezen: brevetés de leurs majestés l´empereur & l´impératrice de Russie famille royale d´Angleterre éventails anciens eventails modernes Admis à l´Exposition des Beaux-Arts - Expositions de 1855, 1867, 1878 Médaille de 1" classe brevetés de leurs majestés le roi et la reine de Hollande Reines d´Espagnes De lengte van de doos is 25,5 cm. De breedte van de doos is 3,5 cm en de hoogte van de doos is 3,5 cm.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie