Waaierdoos in karton bekleed met bordeaux stof

 

Verschillende materialen werden in verschillende delen van de wereld geproduceerd, vaak daar waar een zekere vaardigheid en kwaliteit was ontwikkeld. Zo ook deze waaierdoos. Op de onderkant van de...

Doorzoek de website met tags
Maker
onbekend
Objectnummer
MMH.1998.0291
Instelling
Modemuseum Hasselt
Periode
1885

Verschillende materialen werden in verschillende delen van de wereld geproduceerd, vaak daar waar een zekere vaardigheid en kwaliteit was ontwikkeld. Zo ook deze waaierdoos. Op de onderkant van de doos staan Oosterse tekens en de naam Florence. De doos kan in zijn geheel in het Oosten vervaardigd zijn en vervolgens naar Florence zijn geëxporteerd. Of de doos is in het Oosten vervaardigd en is vervolgens in Florence overtrokken met de stoffen bekleding. Al zou de naam Florence ook naar de maker en niet zozeer naar de stad kunnen verwijzen.

Verschillende materialen werden in verschillende delen van de wereld geproduceerd, vaak daar waar een zekere vaardigheid en kwaliteit was ontwikkeld. Zo ook deze waaierdoos. Op de onderkant van de doos staan Oosterse tekens en de naam Florence. De doos kan in zijn geheel in het Oosten vervaardigd zijn en vervolgens naar Florence zijn geëxporteerd. Of de doos is in het Oosten vervaardigd en is vervolgens in Florence overtrokken met de stoffen bekleding. Al zou de naam Florence ook naar de maker en niet zozeer naar de stad kunnen verwijzen. De kartonnen waaierdoos is bekleed met ecru stof met bordeaux ingeweven geometrische motieven. In de doos zit een uitsparing in de vorm van de gesloten waaier. De binnenkant van de doos is bekleed met rood papier en voorzien van een onleesbaar etiket. De deksel is langs een zijde verbonden met de doos. Op de onderkant staan oosterse tekens en 'Florence' geschreven. Het is niet duidelijk of het hier om de stad Florence gaat of om de ontwerper/maker van de doos. Gezien de oosterse tekens bestaat de mogelijkheid dat een deel van de doos in het Oosten is gemaakt. De lengte van de doos is 29,5 cm. De breedte van de doos is 4,5 cm. De hoogte van de doos is 3,5 cm.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie