Vouwwaaier met waaierdoos

 

001: Van het montuur zijn de dekspijlen geheel van been, de middenspijlen zijn gedeeltelijk van been en van hout. Het waaierblad is van papier, de figuren hebben beschilderde kopjes van been en...

Objectnummer
12212/001-002
Instelling
Centraal Museum
Periode
1890 -
Herkomst
schenking, 1957

001: Van het montuur zijn de dekspijlen geheel van been, de middenspijlen zijn gedeeltelijk van been en van hout. Het waaierblad is van papier, de figuren hebben beschilderde kopjes van been en opgeplakt (zg. thousand faces techniek), de kledingstukjes zijn van opgeplakte en beschilderde zijde. (Japans)

Het tafereel bestaat uit scenes binnen- en buitenshuis, gevat tussen zalmrose randjes met bloemenrankjes en geometrische figuren.

Aan het handvat een haakje met daaraan een groen koordje met rode en gele kwast, ieder met een bruine en een glazen kraal daaraan verbonden.

002: Bij de waaier behoort een zwart gelakte doos, op de deksel een decoratie in antracietkleur van twee sinaasappeltakken, waarin twee mannenfiguurtjes zitten. De binnenkant van de doos is bekleed met rood papier, het deksel met cyclaamkleurige zijde beschilderd met een vlinder en bloemen aan weerszijde daarvan.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie