Voetlange rok van donkerblauwe zijde met applicatie van bloemvormen in wit lakskai, met mouwloze blouse van donkerblauwe zijde met sjaalkraag, "Cargelli"

 

De blouse (1) is van donkerblauw zijde en mouwloos. Het achterpand heeft twee coupenaden die de blouse achter wat tailleren. het voorpand is aan een korte schouderpas gerimpeld. De kraag eindigt...

Maker
Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
Objectnummer
67289-1-2
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1971/1971
Opschriften
Labels in blouse: "Cargelli / Rotterdam / Holland" en "Rue de la Paix / Tissu de France".

De blouse (1) is van donkerblauw zijde en mouwloos. Het achterpand heeft twee coupenaden die de blouse achter wat tailleren. het voorpand is aan een korte schouderpas gerimpeld. De kraag eindigt voor in twee afgeronde langere flappen. Middenvoor loopt een blinde ritssluiting. De onderrand van de blouse is alleen met een zigzagrandje afgewerkt. De rok (2) bestaat uit twee lagen. De onderrok is van glanzende donkerblauwe voeringstof of zijde? Deze rok is lang en loopt wijd uit. Daaroverheen is een rok van een fijne doorzichtig donkerblauw zijde vastgenaaid. Deze is nog groter van formaat en aan de taille gerimpeld. Deze bovenste laag is geappliqueerd met vierbladige bloemvormen in wit lakskai. Het 'bloemhart' is open, waardoor de donkerblauwe voeringstof goed zichtbaar is. Zowel de tailleband als de onderrand van het bovenste rokdeel is met een witte zijden bies afgewerkt.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie