Vlinderbril met glazen op sterkte, montuur met transparant kunststof en goudkleurig metaal, langs bovenzijde paarlemoerachtig grijs

Museum Rotterdam
1950/1965
Opschriften
Binnenzijde beide veren: "N.O.D PRODUCT PATEND".
St. Historisch Kostuummuseum.

Damesbril, vlinderbril met enigszins ovale glazen. De kern van het montuur is van dun goudkleurig metaal evenals de beide smalle platte veren. Hier overheen en eraan vastgemaakt zit een montuur van kleurloos transparant kunststof. De vaste neussteunen zijn transparant geel kunststof, evenals de oorsteunen. Een rand paarlemoerachtig kunststof, op een zwarte ondergrond, is op de bovenrand van het montuur geschroefd.

Aanvullingen