Vlinderbril met bifocale glazen, montuur van aluminium met een naar sienna verlopende tint met ingekerfde decoratie, "BAUSCH & LOMB"

 

Damesbril, vlinderbril met bifocale glazen. Het montuur is boven de glazen breder uitlopend en in de buitenste hoeken is een decoratie ingekerfd. Het montuur is van aluminium met een van zilver...

Maker
Bausch & Lomb
Objectnummer
71100
Instelling
Museum Rotterdam
Periode
1950/1965
Herkomst
2001.01.19 St. Historisch Kostuummuseum.

Damesbril, vlinderbril met bifocale glazen. Het montuur is boven de glazen breder uitlopend en in de buitenste hoeken is een decoratie ingekerfd. Het montuur is van aluminium met een van zilver naar sienna verlopende tint. De veren zijn van hetzelfde materiaal en kleur en tevens met een ingekerfde decoratie. Ze zijn vrij breed en plat. Aan het eind van de veren is de oorsteun licht gebogen en met een gelige kunststof laag bedekt. Tussen het montuur zit een smalle brug van koperkleurig metaal die aan de smalle dunne onderrand van het montuur vastzit. Aan dit onderste montuurgedeelte zitten ook de twee flexibele paarlemoerkleurige neussteuntjes vast. Tekst op de binnenzijde van de veren en bij de glazen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie