Visage

 

Deze gouden hanger laat een vrijstaand gezicht zien met geprononceerde ogen, neus, neusgaten en lippen. Het gezicht wordt omgeven door haarlokken. Dit sieraad, is een heruitgave van één van de zes...

Maker
André Derain
Objectnummer
S2002.066
Instelling
Design Museum Den Bosch
Periode
ontwerp ca. 1940, uitvoering 1975

Deze gouden hanger laat een vrijstaand gezicht zien met geprononceerde ogen, neus, neusgaten en lippen. Het gezicht wordt omgeven door haarlokken. Dit sieraad, is een heruitgave van één van de zes hangers en broches die de Franse schilder André Derain (Chatou 1880 - Garches 1954) in 1945 voor zijn vrouw ontwierp. Hij kneedde de modellen in was, waarna de bekende goudsmid François Hugo ze in 23 karaats goud afgoot, elk in een oplage van zes. Het thema van de sieraden van Derain, vrouwen, faunen en maskers, was in die dagen een populair thema in schilderkunst, keramiek en sieraden. François Hugo werkte met veel bekende kunstenaars samen, zoals Picasso, Max Ernst en Jean Lurçat. André Derain was een van de vertegenwoordigers van het Fauvisme, die onder invloed van Van Gogh en Matisse felle kleuren en vervormingen in hun schilderijen toepassen.

hanger in originele houten verpakking Deze gouden hanger laat een vrijstaand gezicht zien met geprononceerde ogen, neus, neusgaten en lippen. Het gezicht wordt omgeven door haarlokken. Dit sieraad, is een heruitgave van één van de zes hangers en broches die de Franse schilder André Derain (Chatou 1880 - Garches 1954) in 1945 voor zijn vrouw ontwierp. Hij kneedde de modellen in was, waarna de bekende goudsmid François Hugo ze in 23 karaats goud afgoot, elk in een oplage van zes. Het thema van de sieraden van Derain, vrouwen, faunen en maskers, was in die dagen een populair thema in schilderkunst, keramiek en sieraden. François Hugo werkte met veel bekende kunstenaars samen, zoals Picasso, Max Ernst en Jean Lurçat. André Derain was een van de vertegenwoordigers van het Fauvisme, die onder invloed van Van Gogh en Matisse felle kleuren en vervormingen in hun schilderijen toepassen.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie

Reactie